Allar Jõks oli tänase Eesti Ekspressi peatoimetaja rollis ning kirjutas juhtkirjas Eesti majanduse kaotatud kümnendist. Tema sõnul peab lahti laskma dogmadest, mis meie majandust enam edasi ei vii. "Milline maksusüsteem aitaks Eestil saada tõeliselt teadmistemahukaks majanduseks; milliseid riigipoolseid strateegilisi investeeringuid on selleks vaja, kas või laenu võttes; kuidas meelitada siia välisinvestoreid, kes näevad eesti võimekust peakontrori pidamiseks, mitte odava tööjõu saamiseks," kirjutas Jõks.

Ettevõtja Jüri Käo sõnul ei ole Allar Jõksi ja Igor Rõtovi jutt kaotatud kümnendist kahjuks kunstiline liialdus. "Praegune palgakasv ja deflatsioon loovad vaid illusiooni üldisest heaolu kasvust. Kõlab traagiliselt, aga suur osa ettevõtjatest jagab seda seisukohta. Meil pole mõtet rääkida mingist muust heaolu kasvust, kui me ei räägi kõigepealt sellest, kuidas majandust kasvule ärgitada,“ arvas Käo.

„See, et Jõks on nüüd esimesena jõuliselt majandusteemad ka presidendidebatti sisse toonud, on ainuõige. Ei maksa öelda, et majandus pole presidendi asi,“ sõnas ta. Küsimus on tema sõnul eeskujus ning ühiskondlike hoiakute kujundamises, küsimus on selles, kuhu Eesti tervikuna suuna võtab. Ja kas võtab, või triivib niisama edasi.

"Ka valitsus peaks selgelt defineerima majanduskasvu kui prioriteedi, sellest hakkab asi pihta. Ainult nii saame üle vegeteerivast perioodist, mis on juba liiga pikalt kestnud. Ainult nii hakkavad ka teised asutused kuni konkreetsete ametnikeni konkreetsetes omavalitsustes aktiivselt kaasa mõtlema, kuidas nemad saavad majanduse arengule kaasa aidata,“ ütles Käo.