"Kui inimesed ei tea ventilatsioonist midagi, siis voolabki vesi mööda seinu alla ja kõik kohad on niisked. Mõni veel kogub ka seda vett kuskile ämbrisse toas, et jumala eest see niiskus tuppa jääks. Soojuspump seina peale, kondensatsioonivee toru kanalisatsiooni ja tuba on mõne tunniga nii kuiv, et nahk pudiseb pealt maha ja need hommikusöögi helbed on peale mitme aastast kapis vedelemist lahtises pakis sama kuivad kui värsked. Aga tõesti.. teeme lakke augu, paneme toru, mis läheb pööningule ja paneme kõik praod kinni. Õhk peab pidevalt liikuma. Olen sellist asja näinud, et mees on nii võimsa ventilatsiooni ehitanud, et kui selle käima paned, siis kõik aknad on sissepoole vaakumist punnis. Pliidi lõõrid lahti tegin, siis oli tuba tahma, sütt ja tuhka täis. Muidugi soojendamisel nii efektiivselt õhksoojuspump ei tööta."

"Meil vana hea eestiaegne puitmaja, uued aknad ka puidust ja tuulutusavadega. Üks idioot toppis need tuulutusavad kinni, sest ei viitsi kütta. Aknaraamid paisusid ja tuba hallitas. Ta kuivatas pesu ka toas. Talve peale oli kahetoalise korteri kütmiseks 2 ruumi puid. Tulemus oli muidugi katastroof. Aga süüdi on loomulikult halb maja, halvad naabrid ja isegi halb aura. Kõige suurem viga on see, et meie inimesed ei ole valmis olema kinnisvara omanikud. Puuduvad oskused ja enamasti ka raha."

"Üheks kindlaks hallitust soodustavaks teguriks on meie turul vohav penokrohv, millega pakitakse majad kilekottidesse. Kui sinna lisada veel nõuka ajast pärandusena kaasa saadud olematu ventilatsioon ja uued plastik aknad, ongi "mõnus" komplekt koos. Ei pea olema nähtavat hallitust, piisab ka, kui seentele on loodud soodsad tingimused ja allergilised protsessid võivad alata! Õhu kvaliteedi hindamine on väga kulukas ja Eestis vist seda isegi laboratoorsel meetodil ei teostata. Soovitus: mõelge, enne kui pakite oma elamise kilekotti!"

"Oman korterit suhteliselt uues majas. Küll on tegu nõukogudeaegse majaga, aga see 40 aastat, mis ta puutumata on seisnud, ei näe mitte kuskil üldises pildis, et kuskilt laguneks. Lohakalt tehtud, kuid materjalid on väga head. Üks ilusamaid kortermajasid siin linnas. Need uuemad, mis kilekotti pakendati. Seal on raske hingata. Duši all käid, siis kõik kohad on niisked. Ventilatsioon löödi ka vist mörti ja kilet täis."

"Üldiselt hallitavad kõik korterid, kus on uued aknad ja kus inimene mõtleb, et kasulik on aknaid vaid kinni hoida. Ülemistel korrustel ei tööta muidugi ka loomulik väljatõmme. Nende kaebustesse võib küll rahulikult suhtuda. Tehke kiri, kus on nõutud, et nad garanteeriks õhuvahetuse oma ruumides minimaalselt 0,5 x tunnis (meil tegelikult norm 1x, aga aitab ka nii nagu Soomes). Kui suudavad näidata, et neil on selline õhuvahetus ja ikka hallitab, siis on vaja uurida."

"Tõesti teevad paljud inimesed ise endale karuteene, kui suures soojuse säilitamise tuhinas kõik augud ja avad kinni topivad. Tean pensionäri, kes oma korteri seina seestpoolt diivanipatjadega "soojustas". Kuu pärast oli patjade ja seina vahe paksult hallitust täis, sest ka aknad olid kilega hoolikalt sisse pakitud, et ainuski gramm soojust õue ei pääseks. Õnneks avastasime selle hallituspesa piisavalt varakult. Terve talve seda hallitust sissehinganuna olnuks kogu pere tänaseks kutu."

"Öelge mulle palun, millist kasu toob ventileerimine tänase ilmaga, kui väljas on õhuniiskus 95-98% ja temperatuur 15 kraadi? Las ma pakun ise - ventileerides minu elamise niiskustase hoopis tõuseb. Talvel on väline õhuniiskus ka muidugi kõrge, siis aga kehtivad teised reeglid, ning tõesti toatemperatuurini soojenedes saab sellest 95%-st õhuniiskusest näiteks 30%. Seega väide, et talvel tuleb ventileerida ja kütta on õige, sügisel on temperatuuride vahe (sees/väljas) väike, ventileerimisest pole praktiliselt mingit kasu, kui elamist ei köeta veel. Kõikide võimalike avade sulgejatele ütlen vaid seda, et oht ei peitu niivõrd kõrges niiskustasemes ja sellest johtuvast hallitusest (niiskuse vastu aitab väga hästi elektriline veepaagiga õhukuivati), vaid oht peitub hapniku puuduses ja süsihappegaasi (välja hingatav õhk) kõrges tasemes."