Jõksi ja Anvelti sõnul oli kohtumise peateemaks üha lähemale saabuvad presidendivalimised. "Loomulikult arutasime nii minu kui SDE võimaliku kandidaadi šansse ning seda, kas või mis hetkel me võiks ühist asja ajada," ütles Jõks.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Andres Anvelti sõnul seisab fraktsioon väga selgelt Eiki Nestori kandidatuuri taga ning Nestorile otsitakse täiendavat toetust.

"Allar Jõks tundis huvi, kuidas võiks kujuneda ühes või teises voorus sotsidelt meie toetus talle. Ütlesime talle selgelt, et tänasel päeval on meie kandidaadiks Eiki Nestor ja me lähme temaga edasi, aga kui olukord mingil hetkel mingil põhjusel peaks erinevates voorudes muutuma - kui räägime ka valimiskogust -, siis tuleme selle küsimuse juurde tagasi," selgitas Anvelt.

"Arusaadavalt on nende esimene eelistus presidendivalimistel Eiki Nestor, aga sain kinnitust, et sotsid ei välista minu toetamist valimiste järgmistes etappides," sõnas presidendiks pürgiv IRL-i ja Vabaerakonna soosik Allar Jõks.

Anvelti sõnul muutub riigikogus presidendi valimine üha vähem realistlikumaks. "Tahaks tõesti, et riigikogu oleks võimeline president ära valida. Aga praegusel hetkel - 2 nädalat varem - tundub, et sellist otsust, poliitilist tahet - peale sõnade - pole avaldatud," sõnas Anvelt.

Presidendikandidaatide registreerimiseks esitamine algab 25. augustil kell 9.