New York Times kirjutas, et Ukraina Vene-meelne erakond Regioonide Partei maksis Trumpi kampaaniajuhile Paul Manafortile aastatel 2007-2012 sularahas 12,7 miljonit dollarit, vahendab BBC News.

New York Timesi artikli järgi mängisid Manafort ja tema firma võtmerolli Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši nõustamisel.

Ukraina rahvuslik korruptsioonivastane büroo (NABU) avastas artikli järgi nimekirja maksetest Regioonide Partei arveraamatutes.

NABU uurib ka äritehinguid miljonite dollarite väärtuses, mis sõlmiti Manaforti firma abil.

Seni pole NABU veel suutnud kindlaks teha, kas Manafort need 12,7 miljonit dollarit ka kätte sai. Manaforti advokaadi Richard Hibey sõnul ei saanud.

USA demokraatlik partei nõudis vastuseid küsimustele, võttes arvesse Trumpi Putini-meelseid poliitilisi seisukohti.

„Donald Trumpil on kohustus avalikustada kampaaniajuhi Paul Manaforti ja kõigi teiste kampaania töötajate ja nõunike sidemed Vene või Kremli-meelsete organisatsioonidega, sealhulgas see, kas mõni Trumpi töötaja või nõunik esindab neid praegu või maksavad nad talle,“ ütles Mook.

Demokraadid on süüdistanud venelasi Trumpi kampaaniale kaasaaitamises. Mook viitas Vene häkkeritele, kes arvatakse olevat mitmete demokraatide arvutitesse sissemurdmiste taga sel aastal.

Nädalavahetusel pani teadete kohaselt Venemaaga seotud häkker internetti üles esindajatekoja demokraatide juhi Nancy Pelosi ja sadade demokraatliku partei ametnike isiklikud kontaktandmed. Pelosi sõnul ujutati ta „roppude ja haigete“ sõnumitega üle.