New Yorgi ja New Jersey sadamaamet teatas, et lennujaama 8. terminal evakueeriti ettevaatusabinõuna. Teade väidetava tulistamise kohta saabus kella 21.30 ajal kohaliku aja järgi. USA föderaalne lennundusadministratsioon (FAA) andis lühikeseks ajaks korralduse lennukite maa peale jäämiseks, vahendab NBC News.

Umbes 45 minutit hiljem tuli teine telefonikõne, milles teatati, et tulistati 1. terminalis, teatas sadamaamet.

Õiguskaitseorganite kõrgetasemeline esindaja ütles NBC Newsile, et üks lennukilt tulnud naine ütles, et kuulis enda arvates tulistamist. Veel kahe korrakaitsja sõnul teatas vähemalt üks inimene, et kuulis tulistamist.

Ühe ametniku sõnul võidi tulistamiseks pidada olümpiamänge jälgivate inimeste rõõmustamist, plaksutamist ja millegi tagumist.

„Praeguseks ei ole teatatud vigastustest ega vahistamistest,“ teatas sadamaamet. „Esialgne uurimine ei viita sellele, et JFK-s oleks tulistatud.“

Tuhanded reisijad evakueeriti terminalist ning politsei otsis relvastatud kahtlusalust. Saabuvad lennud suunati JFK-st Queensi lennujaama. Samuti oli tugevalt häiritud ka lahkuvate lendude graafik.

Dan Archer, kes oli terminalis ajal teatas, et paanika algas siis, kui suleti väravad turvalisuse tagamise eesmärkidel, sest terminalis arvati liikuvat võimalikku tulistajat.