Dieves kinnitas ERRi uudisteportaalile, et sai eile õhtul töövaidluskomisjonilt vastuse, mille kohaselt jäeti tema kaebus rahuldamata nii vallandamise õiguspärasuse kui ka hüvitisenõude osas.

"Minu meelest töövaidluskomisjon absoluutselt ei arvestanudki sellega, et tööandja rikkus minu põhiõigusi, sõnavabaduse põhimõtet. Sellest vastusest kumab läbi, et see ei ole üldse töövaidluskomisjonile tähtis, tähtsad on muud põhjused, igasugu muud varasemad juhtumised või konfliktid, mis esile tõsteti, mida ei ole absoluutselt vallandamiskäskkirjas mainitudki," rääkis ta.

Dieves ütles, et tal on nüüd 30 päeva aega, et maakohtusse pöörduda ning seda kavatseb ta kindlasti ka teha, sest peab komisjoni otsust ekslikuks.

"Ma ei saa leppida sellega, et minu põhiõigusi ja vabadusi on rikutud," lausus pedagoog. "Olen kurb, et praegu on minu juhtumiga edastatud signaal ühiskonnale, eelkõige tööandjatele, et arvamusavalduse eest lihtsalt vallandatakse".

Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Raigo Prants vallandas Dievese kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ametikohalt alates 10. juunist ning tõi Dievese sõnul vallandamise põhjuseks 8. juunil tema sulest Õhtulehes ilmunud artikli "Lastetud naised, laske oma ülikõrge latt alla!". Prants on öelnud, et tegu polnud esimese korraga, kus õpetaja käitus ebaeetiliselt või kohatult.