Äripäev pole kohtuotusega nõus ja kaebab otsuse edasi, sest kohus on toimetuse arvates tõlgendanud väärtushinnanguid faktiväitena, kirjutas leht oma võrguväljaandes..

Harju maakohus otsustas eile rahuldada Eerik-Niiles Krossi hagi Äripäeva vastu ja kohustas ajalehte ümber lükkama Krossi kohta avaldatud väited.

Äripäev kirjutas 2014. aasta juulis ilmunud loos "Maksuskeemitajate äripartner Kross", kuidas 2012. aasta alguses IRLi astunud ja kiiresti erakonna Tallinna piirkonna juhatuse ning Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikmeks tõusnud Kross panustas paralleelselt poliitikasse murdmisele ka hämaratesse ärisidemetesse. Ta osales 2012. aasta suvel äriskeemi planeerimisel, et hakata Aserbaidžaanist siinse turu hulgihindadega võrreldes märgatavalt soodsamat ehk arvatavalt mõne välisriigi maksudest "puhtaks pestud" diislikütust tarnima.

Kohus leidis, et seda lugu kommenteerinud toimetuse juhtkirjas avaldatud väited ei vasta tõele ja mõistis Äripäevalt Krossi kasuks välja 10 000 eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks.