Möödunud nädalal saabus munitsipaalpolitsei ametile kaebus Kadriorus Miiamilla muuseumi kõrval asuva tivoli suhtes.

„Käisime augusti esimestel päevadel Kadrioru pargis tasulises tivolis, kus pidime väikse lapsega kasutama tualetti. Plastmasspeldikud olid ilmselt juba kaua tühjendamata ja sõna otseses mõttes ujusid väljaheidetest. Leian, et see on terviserisk, eriti kohas, kus külastajateks on lapsed,“ kirjutas murelik lapsevanem. „Loodan, et võetakse midagi ette“.

Mupo kesklinna inspektorid uurisid olukorda paar päeva pärast kaebuse esitamisest.

Hetkeseis oli nii hull, et mupo inspektorid nõudsid tivoli sulgemist ja koheste heakorratööde teostamist. „Ma olen palju näinud, aga et lapsi teenindavas meelelahutusasutuses fekaalid mööda põrandat ujuvad, WC paak triiki täis on – sellist jubedust annab otsida. Lisaks olid WC-d sisenedes ebastabiilsed ja üks neist ühele poole viltu nagu Pisa torn. Ümber tualettide ja suurel osal territooriumist leidus hulgaliselt maha visatud sigaretiotsi, prahti, paberit ja kartongi," kirjeldas inspektor.

Tivoli omaniku väitel oli tal leping hooldusfirmaga, kes kord nädalas käimlat tühjendamas ja hooldamas käib. Samas oli omanik ka ise tegelikku olukorda nähes jahmunud ning andis personalile käsu koheselt akuutse puhastustegevusega tegelema hakata.

„Kord nädalas hooldust – seda on ilmselgelt vähe,“ oli mupo inspektorite seisukoht. „Lastele mõeldud koht vajab igapäevast hoolt ja ülevaatust“.

Tänaseks on laste mänguväljaku ala pistelise vaatluskontrolli all. Munitsipaalpolitsei amet loodab, et 100 euro suurune õppetund püsib omanikel pikemat aega meeles.