Belgia föderaalprokuratuuri esindaja Eric Van der Sypti sõnul võeti Brüsseli lennuväljal kolmapäeval kella 19 ajal tarvitusele „mõningad meetmed“ pärast seda, kui asjaomastelt teenistustelt tuli hoiatus, mida võeti piisavalt tõsiselt, vahendab VRT Nieuws.

Prokuratuuri teatel oli jutt võimalikust pommiähvardusest SAS-i lennukite vastu. Et Zaventemi oli teel kaks SAS-i lennukit, peeti ähvardust tõsiseks.

Kaks SAS-i lennukit maandusid ohutult. Need otsiti muu hulgas pommikoerte abil läbi, kuid midagi kahtlast ei leitud.

Maroko lennufirma Air Arabia Maroc lennuk suunati aga ümber ja maandus Lõuna-Prantsusmaal Toulouse’is. Ka seal kulges kõik ohutult ja lennuk jätkas teed Brüsselisse.

Belgia föderaalprokuratuuri teatel on pommihäireid lennukite pardal regulaarselt ja enamasti reisijaid nendest ei teavitata. Seekord oli aga asi väidetavalt üsna tõsine, aga prokuratuur midagi rohkem ei täpsusta. Alustatud on juurdlust.

Ajakirjanik Bart Raesi sõnul, kes oli Oslost Brüsselisse lennanud SAS-i lennuki pardal, ei teatatud võimalikust probleemist midagi kuni maandumiseni.

Belgia siseministeeriumi teatel avastasid erinevate riikide julgeolekuteenistused kolmapäeva õhtul sotsiaalmeedias rahutuks tegevaid teateid.