„Ööl vastu 7. augustit avastati Krimmi vabariigis diversantide rühm,“ kirjutatakse pressiteates. „Nende kinnipidamise käigus toimus tulevahetus, mille käigus hukkus FSB töötaja.“ FSB kinnitusel leiti kokkupõrke paigast 20 improviseeritud lõhkeseadeldist, laskemoona, magnetmiine, granaate ja relvi, mis on kasutusel Ukraina relvajõududes.

FSB teatel on kinnipeetud tunnistanud, et töötasid Ukraina kaitseministeeriumi luuretalituse heaks. Julgeolek ei ütle, mitu inimest vahistati, ent mainib, et nende seas oli Ukraina ja Venemaa kodanikke.

„Üks terrorirünnakute organiseerija oli Jevgeni Panov, kes on sündinud 1977. aastal Zaporožje regioonis ja töötab Ukraina kaitseministeeriumi luuretalituses,“ lisatakse pressiteates. „Ta on kinni peetud ja annab tunnistusi.“

FSB lisab, et Ukraina kaitseministeeriumi eriväelased tegid ööl vastu 8. augustit veel kaks katset Krimmi tungida ja tulistasid mürskudega Krimmi territooriumit. Tulevahetuse käigus olevat hukkunud üks Vene sõjaväelane.

FSB teatel on Krimmi julgeoleku tagamiseks võetud täiendavad meetmed ja kontrolli Krimmi ja ülejäänud Ukrainat eraldaval kontrolljoonel on karmistatud.