Getty ja Reutersi pildid on tehtud tänavu 24. veebruaril, kui Clinton käis esinemas Lõuna-Carolinas. Nüüd kui pilt sotsiaalmeediasse jõudis, leiavad mitmed Clintoni kriitikud, et see on märk 68-aastase presidendikandidaadi nigelast tervisest. „Põhjuseks on kas tema habras füüsis või ehk ka tõestatud ajutraumad, mis teevad tema igapäevase elu raskeks,“ kommenteerib arvamussait Breitbart.com. "Levivad kuuldused Clintoni halvast tervisest," kirjutab Russia Today samale saidile viidates.

Tegelikult puuduvad siiski andmed Clintoni ajutrauma või muude krooniliste tervisehädade kohta. Küll aga on teada, et 2012. aastal kukkus toonane välisminister oma kodus kokku ja sai peatrauma. Hiljem raviti tema peas asuvas veresoones trombi, mis arstide kinnitusel polnud siiski tingitud insuldist ega ajutraumast. Clinton libastus õnnetult ka 2009. aastal ja murdis käe.

Paljude tema vastaste arvates on aga nendest andmetest enam kui küllaga, et kandidaadi vaimset ja füüsilist allakäiku kinnitada. Vabariiklane Karl Rove märkis 2012. aastal, et Clinton kandis haiglast väljudes musti prille, mis olevat kindel märk ajutraumast. Hiljem täpsustas Rove, et esitas ainult küsimusi.

Twitteris vaidleb vandenõuteoreetikutega CNNi ajakirjanik Brian Stelter. Stelter juhib tähelepanu, et Getty pildipanga kirjelduse järgi on foto tehtud, kui presidendikandidaat trepist üles minnes libastus.

Loogiline vastuargument oleks, et ajutraumaga inimene võib trepil libastuda veel tõenäolisemalt kui terve. Samas unustavad Clintoni põduruse teooriast vaimustusse sattunud blogijad, et sarnaselt Trumpile on Clinton olnud tänavu iga päev tundide kaupa rambivalguses, peab kõnesid, annab intervjuusid ja kõnnib tihti ka treppidest üles. Kui ta oleks pooleldi suremas, oleks sellest ilmselt rohkem märke kui pool aastat tagasi toimunud libisemisest tehtud kaks fotot.