Neid kahtlustatakse väljapressimises, illegaalses laenu- ja hasartmänguäris, salakaubaveos, pettustes, relvakaubanduses, vägivallategudes ja muudes kuritegudes. Vahistamised toimusid peamiselt New Yorgis ja New Jerseys, aga ka Connecticutis, Massachussettsis ja Floridas.

Reutersi teatel on vahistatute seas esindatud neli viiest New Yorki peamisest maffiaperekonnast: Genovese, Gambino, Luchese ja Bonnano jõuk. Arreteeriti ka Philadelphia peamise maffiaperekonna esindajaid eesotsas selle pealiku Joey Merlinoga. Koos neljapäeval vahistatutega esitati süüdistus veel seitsmele isikule, seega kokku 46 inimesele, kellest osa lasti samal päeval kautsjoni vastu vabadusse. Lisaks Merlinole jäi vahi alla näiteks Genovese organisatsiooni veteran, 72-aastane Patsy Parrello, kelle eelistatud survevahend on süüdistuse kohaselt vastaste põlvede purustamine.

FBI New Yorgi esinduse juht Diego Rodriguez märkis, et kogu süüdistus kõlab nagu vanamoeline maffiaromaan. Ka prokuratuur tunnistas, et maffia mõju on USA-s jätkuvalt tugev.

Paralleelselt toimunud politseioperatsiooni käigus arreteeris New Yorgi politsei neljapäeval narkoäris süüdistatuna Gambino perekonna omaaegse pealiku John Gotti (1940-2002) pojapoja, kelle nimi on samuti John Gotti. Lisaks arreteeriti veel kuus isikut. Gotti juurest leiti 240 000 dollarit sularaha ning 850 tabletti oksükodooni ja Xanaxi tablettidega.