Politsei pressiesindaja sõnul aitasid PPA ametnikud täna kohtutäitureid, kes tõstsid Faehlmanni tänav 3 ruumides asuvast relvapoest kaupa ja sisustust välja. Nimelt on poeruumide rentnik jätnud ruumide eest üüri maksmata ja seega pidi ta ruumid vabastama. Rentnik keeldus seda tegemast ja appi tuli politsei.

Kuna rentnik äritses eelkõige relvade ja laskemoonaga, siis politsei julgestab tegevust, et relvad ja moon saaks ohutusse kohta, kust omanik nad saab hiljem ära viia.

Avalike andmete kohaselt asub Faehlmanni tänaval relvade ja laskemoonaga tegutseva firma Deerhunter Guns&Ammo OÜ-le kuuluv kauplus Jagdhof.

Äriregistri andmetel on 2008. aastal loodud firmal alates 2011. aastast kuni tänaseni esitamata majandusaasta aruanded. Firma juhatuse liikmeks on märgitud Tarmo Türi.

Eesti Päevaleht kirjutas juba mullu aprillis, et toona pani kohtutäitur oksjonile 123 relva ja 75 kasti padruneid, mis on võõrandatud jahi- ja kalastustarbeid ning tulirelvi müüvalt Jagdhofi (varasema nimega Deerhunter) poodide ketti pidavalt OÜ-lt Deerhunter Guns & Ammo.

Jahirelvade, pumppüsside, käsitulirelvade ja muu kauba alghindade summa küündis kokku ligi 107 000 euroni ja tegu oli Eestis suurima kohtutäiturite müüki pandud tulirelvade kogusega.

Kauplus Jagdhof on tegutsenud aastaid sentigi makse tasumata, kasutades selleks juriidilisi kehasid. Kõiki neid ettevõtteid ühendab aga nimi Tarmo Türi. Koos oma venna Raivoga on hiidlane suutnud Eestis pikalt ajada fenomenaalset relvaäri: pidada üleval uhkeid esinduskauplusi suurtes kaubanduskeskustes, samal ajal väites, et 16 000 euro suurust käibe piiri nad ei ületa ja firmad pole käibemaksukohuslased.