Valitsuse pressikonverentsil läks jutt pärast istungil päevakorras olnud teemasid sujuvalt üle presidendivalimistele ning sellele, kas Marina Kaljurand on valimiskogus Reformierakonna kandidaat või mitte.

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et Reformierakond ei tee mingit saladust sellest, et valimiste ebaõnnestumise korral riigikogus on erakonna liikmetel võimalus toetada Marina Kaljuranda.

"See oleks väga loogiline ja minu meelest väga õige käik sellisel juhul. Aga kui me hakkame sellest praegu rääkima kui tegelikult plaanist, siis see oleks kindlasti kohatu, sellepärast et see saab aset leida üksnes siis, kui tõesti ei õnnestu see plaan, mida me kõige rohkem soovime ehk siis riigikogus presidenti valida. Eilne Reformierakonna juhatuse otsus oli ühemõtteline. See on ka avalik, ma ka ise jagasin seda Twitteris, et kellelgi ei tekiks mitmeti arusaamist," rõhutas Rõivas.

Erakonna esimeest häiris Keskerakonna fraktsiooni juhi Kadri Simsoni öeldu, et ta ei ole tunnetanud Reformierakonna toetust Siim Kallasele. "Lugesin kuskilt lehest täna hommikul, et Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson ei ole tajunud Reformierakonna toetust Siim Kallasele. "Minu sõbralik soovitus oleks oma tajusid veidi ergastada, sest peab ikka väga tuim tükk olema, kui ei taju seda, et kindlas kõneviisis on juhatuse otsus, mis on mustvalgelt [kirjas - toim]. Mida veel peab tegema, et see taju kuidagi erksamaks saaka? Mina tajun seda toetust väga tugevalt ja tajun seda, et Reformierakonna fraktsioon käitub selles küsimuses tervikuna," kinnitas Rõivas.

Peaministri sõnul pole Kallase toetamises mingit kahtlust olnud ning soovitas kuulujutte mitte uskuma.