"See oli õigupärast alguses ka Kaljuranna enda ettepanek, et riigikogus võiks Reforimerakonna kandidaat olla Siim Kallas ja Kaljurand on avaldanud lootust, et parlament tõepoolest presidendi ka ära valiks, nagu põhiseadus ette näeb," rääkis "Koopaorava" üritusele suundunud Pentus-Rosimannus.

"Ei, ei, veekord, see oli Kaljuranna ettepanek ja minu arvates väga mõistlik ettepanek," vastas Kaljuranda toetav Pentus-Rosimannus küsimusele, et kas talle tänane partei otsus ikkagi pahameelt ei valmistanud.

Oravaparteilane lisas, et kuna Kallas peab enda võimalust riigikogus valitud saada suureks, siis ei oleks kuigi mõistlik jätta talle seda võimalust (saada parlamendis valituks - toim.) kasutamata.

Pentus-Rosimannus meenutas siiski ka, et erakonna juhatus avaldas selget valmisolekut valijameeste kogu ees toetada hoopis Kaljuranda.

"Aga võtame üks samm korraga ja keskendume riigikogule," lisas Pentus-Rosimannus.

Seda aga, kummal (Kallasel või Kaljurannal) võiks olla riigikogu ees suurem toetus, ei ole Pentus-Rosimannuse sõnul mõtet enam võrdlema hakata.

"Marina Kaljurand on keskendunud kohalike inimeste, liidrite ja juhtidega suhtlemisele ja tema hindab oma võimalusi suuremaks valimiskogus juhul, kui selline vajadus peaks üldse tekkima," rääkis Pentus-Rosimannus.

Partei juhatuse liikme sõnul seisavad Kallase meeskonnal nüüd tegelikult ees tõsised läbirääkimised. "Ma eeldan, et Kallasel on kontakte teiste erakondade liidritega ja selle pinnalt ta saab teha järeldusi, et tal arvestatav toetus juba olemas. Loomulikult aga sellise ühise arusaama leidmine, et see töö on alati suhtelsielt pingeline," lisas Pentus-Rosimannus.

Vaata videost veel, millest oravaparteilane rääkis.