Linna saadetud pressiteates lihtsalt "Edgar Savisaarena" tituleeritud keskpartei juht ja Tallinna linnapea kohustes abilinnapea Taavi Aas tänasid Majaka tänava elanikke mõistva suhtumise eest enam kui aasta kestnud rekonstrueerimisega kaasnevatesse ebameeldivustesse.

Lasnamäe linnaosavalitsus saatis aga hiljem ka sündmuse kohta pressiteate, mis algas selliselt: "Kolmapäeval, 3. augustil toimus Majaka ja Pallasti tänavate ristmikul rekonstrueeritud Majaka tänava avamine, kus osalesid Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Taavi Aas, Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva ja tema asetäitjad Jaanus Riibe ja Oksana Jalakas, Tallinna Kommunaalameti ning ehitajate ja projekteerijate esindajad."

Kahtlused, et tegemist ilmselt ei ole näpukaga, hajutas see, et ka veel ühes lõigus teatab linnaosavalitsus, et Savisaar on linnapea.

Näiteks siin: "„Mul on väga hea meel, et saame lõpuks kuulutada Majaka tänava remondi lõppenuks ning selle pidulikult avada. Selle objektiga tekkisid ka tagasilöögid, nagu suurte objektide puhul vahest juhtub. Majaka tänav vajas kahtlemata kapitaalset rekonstrueerimist ja see on linnaosa jaoks väga oluline liikluskoridor. Meeldiv on näha, et projekt mõeldi hoolikalt läbi, mõeldud on jalakäijate ohutusele, mugavamale parkimisele, ilusale haljastusele ning moodsale LED-tehnoloogial põhinevale tänavavalgustusele“, toonitas linnapea Edgar Savisaar"

Harju maakohus rahuldas mullu 30. septembril riigiprokuratuuri taotluse Savisaare ametist kõrvaldamiseks ning maakohtu määrus jõustus kohe. Eelmise aasta 23. oktoobril jättis maakohtu määruse muutmata ka Tallinna ringkonnakohus ning riigikohus Savisaare kaitsjate kaebusi sellele arutusele ei võtnud.

Seepeale esitas Tallinna linnavolikogu riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumile taotluse tunnistada Savisaare ametist kõrvaldamist lubav kriminaalmenetluse seadustiku säte selle vastuolu tõttu kohaliku omavalitsuse põhiseaduslike tagatistega põhiseadusega vastuolus olevaks.

Tänavu 15. jaanuaril leidis riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium, et Savisaare ametist kõrvaldamine on põhiseadusega kooskõlas.

Kohus on Savisaare ametist kõrvaldamise põhjendatust ka varem kontrollinud, kuid leidnud, et selle tühistamiseks pole alust.

Viimati oli asi artuluse all eelmisel nädalal ning 28. juuli otsusega jättis Harju maakohus rahuldamata korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava Edgar Savisaare advokaadi Oliver Nääsi taotluse ja Savisaar jäi linnapea ametikohalt endiselt kõrvaldatuks.

Tallinna Kommunaalameti tellimusel teostatud Majaka tänava rekonstrueerimistööde käigus rajati tänavale sademevee kollektor, veevarustuse ja kanalisatsioonitorustikud, rekonstrueeriti tänavavalgustus, paigaldati sõidu-ja kõnniteedele uus asfaltkate, vahetati välja äärekivid, korrastati haljastus ning paigaldati liikluskorraldusvahendid.

Majaka tänava ehitustööde kogumaksumus on 2,7 miljonit eurot, millest 0,36 mln eurot finantseeris AS Tallinna Vesi .