“Ma ei ole sellega nõus. Võin helistada Eestis kõigile ministritele ja fraktsioonide juhtidele, olen kõigiga suhelnud ja läbisaamine on hea, välja arvatud üks erakond,” ütles Kaljurand lehe sellekohasele küsimusele vastates.

“Minu mobiilis on eri riikide välisministrite, aga ka peaministrite ja presidentide telefoninumbreid, kellega olen suhelnud. Nii et tänases Euroopas on minu kontaktid kindlasti paremad kui Siim Kallasel eilses Euroopas,” lisas Kaljurand.

Samuti rääkis Kaljurand, et ta ei ole kindlasti tekkinud mõtet loobuda kandideerimast Kallase kasuks.

“Miks ma peaksin loobuma tema kasuks? Mul on niivõrd suur avalik toetus! Mind toetatakse kaks korda rohkem kui Siim Kallast! Ja see ei olnud ainult üks kuu nii, et tuli üks tore suursaadik Moskvast, toetame teda. See toetus on püsinud aasta,” rääkis Kaljurand.

Välisministri sõnutsi tõlgendab ta seda toetust selliselt, et Eesti rahvas ootab temataolist presidenti ja sellega peaksid ka poliitikud arvestama.

“Sest miks peaksid poliitikud toetama presidendikandidaati, kelle toetus on rahva hulgas olematu? Sellega minnakse ju rahva avaliku soovi vastu. Kui sõnades räägitakse, et rahva arvamus on oluline, siis see ongi nüüd see hetk — palun, arvestage rahva arvamusega!,” ütles Kaljurand.