Opositsiooni teatel oli avatud vaid üks kolmest „humanitaarkoridorist“, mis nende väitel avati propaganda tegemise eesmärgil, et selle kattevarjus valmistuda suureks pealetungiks viimaste linnajagude enda kontrolli alla võtmiseks.

Süüria opositsiooni esindav Süüria rahvusliku nõukoja kõneisik Bassma Kodmani ütles, et maailm ei saa lubada Venemaal juhtida „humanitaarkoridoride“ abiga tähelepanu kõrvale kavandatavast pealetungist. Ahmad Ramadan, samuti rahvusliku nõukoja esindaja, märkis oma avalduses, et opositsioon ei soovita venelaste „koridore“ kasutada, nimetades viimasi „surmakoridorideks“.

Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov ütles aga laupäeval, et Moskva ega Damaskus ei kavanda midagi sellist, mida opositsioon üritab väita.

Samas on ka ÜRO ja Lääs seadnud Venemaa tegevuse kahtluse alla, avaldades viimasele survet, et „humanitaarkoridorid“ antaks maailmaorganisatsiooni kontrolli alla.

Süüria riigimeedia näitas laupäeval telepilti „humanitaarkoridoride“ kaudu linnast lahkunud kümnetest perekondadest.

Venemaa teatas selle nädala keskel, et inimesi mässuliste kontrolli all olevatest Aleppo linnaosadest hakatakse evakueerima kolme humanitaarkoridori kaudu.

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA esitles tänast evakuatsiooni kui põgenemist „terrorirühmituste kontrollitud Aleppo idaosa linnaosadest“.

„Sõjavägi võttis nad vastu ning buss viis nad ajutistesse varjupaikadesse.“

Inimõigusorganisatsioon Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kinnitas samuti, et teadmata arvul tsiviilisikutel oli tõepoolest võimalik Aleppo idaosast läbi Salaheddini linnajao avatud koridori lahkuda.

Aleppo linn on juba pikemat aega valitsusvägede ja opositsioonijõudude lahinguväljaks kuuendat aastat kestvas verises kodusõjas valitsusmeelsete ja –vastaste vahel. Vaenupoolte rindejoon jookseb läbi linna, mille lääneosa kuulub valitsusvägede ja idaosa mässuliste kontrolli alla.

Opositsioonijõudude käes olev linna idaosa on alates selle kuu algusest valitsusvägede piiramisrõngas ja seda ähvardab peagi humanitaarkriis.