Delfile aga kurdeti, et Saku poolt Jüri suunas sõites on ringteel juba nädal aega suletud Jüri-poolne suund, mis võimaldab keerata Kiili alevisse. Kohalikud elanikud, valla külalised ja ettevõtete kliendid pidavat olema segaduses, kuna Maanteeamet pole üles pannud ühtegi silti, mis juhataks Kiili poole.

Maanteeameti pressiesindaja kinnitas Delfile, et Kiilisse suunavad teeviidad pandi üles 26. juuli õhtul kella 17.00 paiku. Viidad on paigaldatud Kurna sõlme, kust juhatatakse Kiilisse läbi riigimaantee 11503 Õlleköögi tee ning Luige liiklussõlme, kust suunatakse Kiilisse läbi riigimaantee nr 11157 Sausti – Kiili.

Miks on aga teelõik jätkuvalt suletud? Maanteeameti sõnul saab kiiresti läbiviidud esialgsete geotehniliste uuringute põhjal jätkuvalt oletada võimalike karstilõhede või -aukude olemasolu, mis põhjustavad viimati ehitatud muldes (vasakul teepoolel) uhtumisi/vajumisi allapoole.

Katendi ja mulde kiireks taastamistööde läbiviimiseks on Maanteeamet juba välja kuulutanud riigihanke. Maanteeamet loodab järgmisel nädalal sõlmida riigihanke võitjaga töövõtulepingu, mille järel toimuvad remonttööd.

Viimati avastas maanteeamet karsti Aruvalla-Kose lõigu ehituse käigus 2013. aastal, kuid sellega kaasnevad tagajärjed likvideeriti enne objekti avamist.

Karst on pinnavorm, mis tekib, kui sademevesi lahustab maapõues esinevaid kivimeid. Selle tulemusena võivad tekkida konarlikud uurded, õõnsused ning omavahel ühendatud voolukanalid. Pika perioodi jooksul tekivad koopasüsteemid, mille laed võivad sisse variseda.