Politsei määras Dmitrijevile väärteo korras karistuseks juhtimisõiguse peatamise neljaks kuuks ja rahatrahvi 1000 euro ulatuses, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Meest karistati liiklusõnnetuse põhjustamise ja pärast avariid alkoholi tarvitamise eest.

Ööl vastu 6. jaanuari toimus Pedase külas liiklusõnnetus, kus Dmitri Dmitrijev sõitis autoga T-kujulisel ristmikul teelt välja vastu kändusid. Alkoholiekspertiis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise joobe. Sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona ning seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur mehe suhtes kriminaalmenetlust.

Samal päeval toimus Keskerakonna fraktsiooni tööseminar, millele järgnenud saunapeol läks kahe fraktioonikaaslase Dmitri Dmitrijevi ja Martin Repinski vahel kähmluseks. Enne rooli istumist oli Dmitrijev saanud Repinskilt hoobi näkku, sest üritas Siret Kotkale nii aktiivselt läheneda, et Kotka pidi tuppa varjuma.

Oli joobes, kuid ei saa tõestada, et kriminaalses joobes

Dmitrijevi joobeekspertiis tuvastas, et keskfraktsiooni liige oli avarii hetkel tarvitanud alkoholi, kuid ei saanud kindlalt väita, et tal oli kriminaalne joove. Seetõttu lõpetas prokuratuur 24. mail kriminaalmenetluse ja andis materjalid politseile väärteomenetluse läbiviimiseks.

Kriminaalmenetlus Dmitri Dmitrijevi suhtes alustati karistusseadustiku joobes juhtimist käsitletava paragrahvi tunnustel, kuna Dmitrijev sõitis 6. jaanuaril oma autoga teelt välja ning avarii järgselt haiglas võetud vereanalüüs tuvastas tal kriminaalse joobe.

Dmitri Dmitrijev kahtlustatavana oma süüd ei tunnistanud ning selgitas, et ta tarvitas alkoholi pärast avariid. Toksikoloogilise ekspertiisiga tuvastati, et avarii hetkel oli ta alkoholi tarvitanud, kuid ei saa kindlalt väita, et ta oli avarii hetkel kriminaalses joobes.