Tõsiusklik moslem töötas Lõuna-Rootsis asuva Helsingborgi vallavolikogu heaks. Ta ütles, et naistega kätlemine läheb vastu tema religioossete vaadetega, samal ajal kui oma meeskolleegidega on ta valmis meeleldi kätt suruma, vahendab uudisteportaal The Local.

Volikogu esindaja sõnul ei ole see aga kooskõlas nende soolise võrdõiguslikkuse tööpoliitikaga, mistõttu ei ole mehel võimalik nende juures töötamist jätkata. „Me oleme mitmekesisuse poolt. Inimesed võivad uskuda, mida nende hing ihkab, kuid see ei tähenda, et neil on õigus kedagi diskrimineerida. Me seisame väärtuste eest nagu sooline võrdõiguslikkus,“ ütles liberaalist volikogu eestkõneleja Maria Winberg.

Vallandatud mees ütles telekanalile SVT, et ta ei mõista, kuidas ei ole võimalik teha tema religioossetest vaadetest tulevalt erandit, „kui ma tervitan neid käe surumise asemel kummarduse ja käega oma südamel.“

„Ma olen praktiseeriv tõsiusklik moslem ja ma tahan oma usku järgida,“ ütles ta. „See ei ole ainult ühepoolne, on olemas ka naisi, kes ei taha meestel kätt suruda.“

Winbergi sõnul tundsid naiskolleegid end aga sellisest käitumisest diskrimineerituna. Tema sõnul ei saa usuvabadust tõlgendada nii, et igaüks käitub töö juures moel, nagu ta parasjagu heaks arvab.

Moslemimees pöördus vallandamisega seoses kohtusse. Winbergi sõnul on see igati positiivne, kuna kohtul on võimalik anda tööandjatele signaal, kuidas käituda tulevikus sarnastes olukordades.