Turistid, kes Nice'i bussidega saabusid, lahkusid kiirelt pärast terrorirünnakuid. Neil, kes pidid lennukiga lahkuma, tuleb oodata, et pileteid saada. Hotellid on jäänud tühjemaks ning terrorihirm on toodud argumendiks näiteks majutushindadega kauplemiseks.

"Eurooplased ja ameeriklased teavad nende rünnakute olemust, aga mõned inimesed, eriti asiaadid, arvavad, et Prantsusmaal on sõda ja targem on kuskile mujale reisida," selgitab Patrice. Seda eriti siis, kui näevad televiisorist, mis toimub Pariisi äärelinnades või mis on juhtunud terrorirünnakute ajal.

"Mõned kasutavad võimalust küsida hotellides odavamat hinda," kirjeldab Patrice.

Päev pärast rünnakut nägi ta lennujaamas paljusid turiste lahkumas, lisaks otsustasid mõned reisikorraldajad oma kliendid mujale, kas Cannes'i või kusagile lähemale ümber paigutada.

Patrice pääses rünnakust ja sai varju promenaadi lähedal ühe lahke majaomaniku juures. "See oli veider tunne, et pidime peitu pugema, et mitte surma saada. See on vabaduse riik ja me ei taha, et teised riigid dikteeriksid meile reegleid. Meile meeldib elada ja elu nautida - võibolla see häirib mõningaid inimesi," selgitab Patrice, ja lisab, et tulevikus kontserdile minnes ja suurtes inimgruppides liikudes mõtleb ta võimalikule terroriohule, kuid üldjoontes jätkab ta oma tavalises elurütmis. "Võib-olla on mul suurem võimalus võita lotoga, kui terrorirünnakus surma saada," sõnab mees.

"Prantsusmaal peaksid inimesed suutma elada koos ja hästi läbi saada. Aga ma ei tea, miks siin on mõned fundamentalistide grupid, kes arvavad, et meie oleme halvad inimesed ja et neil on õigus inimesi tappa. Ma arvan, et neid inimesi on keeruline muuta, kuna nad võivad olla peast veidi segased või neil puudub kooliharidus ning nad lasevad internetis end mõjutada. Neil puudub võime mõelda," selgitab Patrice.

Rünnakutega harjumine on vastuvõetamatu ning valitsuselt oodatakse rohkem tegutsemist. "Ma ei nõustu sellega, kui valitsus räägib, et me peame rünnakutega harjuma, kuna neid juhtub veel ja veel. Selle tõttu ei tunne ma ennast üldse turvaliselt. Mulle meeldiks, kui valitsus ütleks, et nad üritavad kudagi olukorda parandada. Ei ole hea inimestele rääkida, et lihtsalt tänavale minnes võite surma saada," on Patrice nördinud.

Vaata lähemalt videost!