Välisministeerium soovitab vältida tungiva vajaduseta reisimist Türgisse, eriti suurlinnadesse nagu Ankara ja Istanbul. Türgis viibivatel kodanikel palume vältida viibimist avalikes kohtades ja järgida kohapealseid juhiseid.

Seoses riigipöördekatsega Türgis soovitab Välisministeerium vältida tungiva vajaduseta reisimist Türgisse, eriti suurlinnadesse nagu Ankara ja Istanbul. Ankara lennujaam on suletud. Türgis viibivatel kodanikel palume vältida viibimist avalikes kohtades ja järgida kohapealseid juhiseid.

Välisministeerium palub Türgis viibivatel eestlastel anda endast lähedastele märku.

Eesti välisminister Marina Kaljurand väljendas sügavat muret toimunud riigipöördekatse pärast Türgis, mis vapustas nii Türgi ühiskonda kui kogu maailma ning on kahjuks nõudnud ka inimelusid:

"Nii rahvusvaheline üldsus, Türgi valitsus kui ka Türgi opositsioonierakonnad on riigipöördekatse hukka mõistnud. Vägivallal seaduslikult valitud valitsuse ja demokraatlike institutsioonide vastu ei saa olla kohta tänapäeva poliitilises elus. Võimu üle otsustab rahvas vabadel valimistel.

Jälgime kiiresti muutuvat olukorda. Oleme pidevas ühenduses meie saatkonnaga Ankaras kui ka suhtleme Türgi saatkonnaga Tallinnas. Usun, et Türgi suudab põhiseadusliku korra kindlustada kiiresti ja rahumeelselt.

Praegu on oluline tagada Türgis viibivate inimeste julgeolek ja turvalisus. Välisministeerium on tõstnud reisihoiatuse taset ja soovitab ilma tungiva vajaduseta Türgisse mitte reisida.

Esmaspäeval toimuval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel arutatakse lisaks muudele teemadele ka terrorismiakti Nice’is ning olukorda Türgis."