Sündmuse hetkel õnneks ükski noortest koha peal ei olnud, lähim neist asus 15 minuti kaugusel, kuid paanika jõudis ka temani: "Otseselt ei näinud, mis juhtus, aga üks hetk hakkasid inimesed ümber pöörama ja jooksma. Koju jõudes vaatasime pilte ja videoid ning ja kõhe on mõelda, et me just jalutasime seal. Rendime siin lähedal korterit ja välja tagasi ei ole veel läinud, aga hommikul oli sireene väga hästi kuulda."

Teine grupp Eesti noori oli samal ajal juba kodus, kui kogu paanika linnas võimust võttis: "Elame umbes 3 km kaugusel õnnetuskohast ja tol hetkel magasime juba õndsat und. Hommikul oli segadus ja uudishimu - läksime randa olukorda kaema. Kohvikud olid lahti ja inimesed liikusid juba ringi, aga kuna osad surnukehad pidid veel sündmuskohal olema, siis ei hakanud sinna juurde minema. Nüüd lähme võib olla edasi Monacosse üldse."

Nice'i kohalikud noored rääkisid Delfile, et ei oskagi midagi edasi teha. Lähedal tööl olnud noormees oli nõutu: "Ma ei leia sõnu, mul on siiani klomp kurgus ja ma mõtlen nende vaeste inimeste peale. Kõik mu lähedased on terved, aga nii palju inimesi sai surma eile. Ma ei suuda olla õnnelik." Samuti ütles ta, et jutud terrorirünnakust liikusid juba varem: "Spekuleeriti võimaliku terrorirünnaku üle Marsseille's või Nice'is ja lõpuks siis õhtul keset pidustusi tuligi rünnak". 200 meetri kaugusel sündmuskohast olnud Nice'i noormees on aga siiani šokis: "Inimesed jooksid igas suunas, teadmata mis toimub. Ma jooksin otsemaid koju ja hakkasin oma lähedasi ning sõpru läbi helistama - tahtsin olla kindel, et nad on elus. Ma olen kohkunud... See oli nii jube...".

Seda, et olukord oli ärev ka enne, ütles ka noor koha peal viibiv eestlanna: "Päeval, kui me restoranis istusime, anti terrorioht ning tänavatel jooksid ringi automaatidega sõjaväelased. Siis oli juba aru saada, et midagi on valesti. Õhtul otsustasimegi kodus vaadata ilutulestikku, ning vedas, et me seda teha otsustasime - kõigest mõned tunnid varem olime seal samal tänaval!"

Praegu on kõik koha peal rahulik, üksnes kopterid tiirutavad taevas, ning noored turvaliselt oma ööbimiskohtades.

Välisministeerium paneb Nice’i piirkonnas viibivatele eestlastele südamele, et nad annaks endast lähedastele märku. Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palume pöörduda välisministeeriumi poole telefonil +372 53 01 9999 või konsul@mfa.ee