Samuti on tulnud infot eestlaste kohta piirkonnas, kellega lähedastel ei ole õnnestunud ühendust saada. Eesti saatkond Pariisis on ühenduses kohalike ametivõimudega info täpsustamiseks, teatas saatkond.

Eesti saatkond Pariisis on ühenduses kohalike ametivõimudega info täpsustamiseks, samuti vigastatute lähedastega. Üle 100 piirkonnas viibinud eestlase kohta on saanud info, et nendega on kõik hästi. Saatkond püüab jätkuvalt ühendust saada kõigi sealkandis viibivate eestlastega.

Samas ei saa välistada, et eestlastest kannatanuid on veelgi rohkem. Välisministeeriumi konsulaarbüroo direktor Tarmo Punnik ütles, et Prantsuse kolleegide töös ei ole põhjust kahelda ja tõenäoliselt saab info peagi kinnituse.

"Haiglast on meile juba teatatud, et tervise kohta käivat infot antakse ainult lähisugulastele," ütles Punnik.

Enamik välisministeeriumile endast märku andnud inimesi on öelnud, millal nad kavatsevad Nice'ist tagasi tulla ning see periood kõigub paarist päevast mõne kuuni.

"Välisministeeriumil paraku ei ole võtta eraldi lennukit selleks, et inimesi ära tuua ja meil ei ole ka praegu infot, et regulaarsete liinilendudega oleks midagi juhtunud. Täna küll lennujaam hetkeks evakueeriti, aga lennud sinna peaksid jätkuma, nii et kõik soovijad saavad tagasi pöörduda tavakorras," ütles Punnik ERRi uudisteportaalile.

Samuti soovitas ta Nice´st lahkuvatel eestlastel selleks varuda aega, kuna lennujaamades on kindlasti rakendatud täiendav turvakontroll.

Nice'i linnas sõitis neljapäeva hilisõhtul rahvuspüha tähistajate sekka veok, surma sai 84 ja vigastada 202 inimest. 50 inimest kriitilises seisundis. Hukkunute seas on üle kümne lapse.

Välisministeerium paneb Nice’i piirkonnas viibivatele eestlastele südamele, et nad annaks endast lähedastele märku. Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palume pöörduda välisministeeriumi poole telefonil +372 53 01 9999, e-kirja teel konsul@mfa.ee või sõnumiga Veebikonsuli Facebooki lehel.