Kui eileõhtuse esialgse info kohaselt põles Tartus Vallikraavi tänaval asuva Vilde lokaali terrass, siis täna täpsustati, et põles hoopis söögikoha terrassi kõrval olev Toomemäe-poolne välissein.

Suuremast tulekahjust päästis tähelepaneliku mööduja kiire tegutsemine. Lokaali seinast tulevat suitsu märganud tartlane teavitas põlengust lokaali töötajaid, kes omakorda asusid kiirelt kustutustöödele. Häirekeskusele teatati põlengust kell 19.38. Päästjate saabudes oli lokaali töötaja summutanud pulberkustutiga suurema tulekolde. "Päästjate saabudes oli vaheseinas tuld. Päästjad lokaliseerisid tule kell 19.51," selgitas Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja eile õhtul. Tulekolletele ligipääsuks ja kustutamiseks avasid päästjad nelja ruutmeetri ulatuses seina. Ükski inimene kannatada ei saanud.

Tuli sai alguse väljastpoolt hoonet ning esialgsel hinnangul on tegemist mõne inimese hooletuse või kuritahtliku teoga. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks ei ole Vilde lokaal politsei poole pöördunud. Küll aga kaalutakse seda võimalust ning lõplik otsus peaks selguma homme. Kaalukohaks on, kas uurimine midagi juurde annab ning kaheldakse, kas tulekahju süüdlast on võimalik tabada. "Ilmselgelt ei saanud tulekahju alguse millestki iseeneslikult, vaid keegi pani kas hooletusest või pahatahtlikult selle (hoone välisseina - toim.) põlema," selgitas ettevõtte juhatuse esimees Priit Reiman.

Kahju suurust ei osanud Reiman veel öelda, kuid kinnitas, et taolise riski vastu oli maja kindlustatud.

Ettevõtte juht on tänulik linnakodanikule, kes lokaali töötajaid kiirelt teavitas. "Kui keegi ei oleks seda põlengut märganud, oleks suurem kahju võinud tekkida," sõnas Reiman.