Provenzano, kes juhtis Sitsiilia maffiat aastatel 1993-2006 ja teenis oma hüüdnime "Traktor" tänu julmale käitumisele teiste maffiklannide liikmete suhtes, suri Milanos asuvas San paolo haiglas vähki, vahendab Sky News.

Provenzano viidi haiglasse juba 2014. aastal ehk pärast seda, kui Itaalia ülemkohus keeldus tema advokaadi määrust mehe tervise tõttu vanglast vabanemiseks arutlusele võtmast. Provenzano kandis nimelt 2006. aastast mitut eluaegset vanglakaristust.

Provenzano üritas 2012. aastal ka väidetavalt vanglas enesetappu, aga vangivalvur sattus talle peale, kui maffia eksjuht oli endale koti pähe tõmmanud.

Itaalia ühe kurikuulsama maffiajuhi elu on olnud äärmiselt kirju. Ta sündis kurikuulsas Corleone linnas, mis sai kuulsaks "Ristiisa" filmisaaga tõttu. Provenzano sooritas oma esimese mõrva väidetavalt juba 25-aastaselt tappes siis rivaalitseva maffiabossi.

Temast sai lõpuks 80ndatel suurt maffiasõda juhtinud kuulsa "Ristiisa" Salvatore "Toto" Riina parem käsi.

Pärast Riina arreteerimist 1993. aastal võttis Provenzano Sitsiilia maffia ehk Cosa Nostra juhtimise üle ning temast sai tänu heale majandustaibule kiirelt kuulus maffiapea.

90ndatel, kui ta oli võimude poolt tagaotsitav, oli tema pea eest välja pandud isegi 1,5 miljonit eurot. 2002. aastal sai politsei vihje, et mees redutab Marseille`is, kus talle tehti seal eesnäärmevähi tõttu operatsioon. Toona aga teda tabada ei õnnestunud.

Provenzano arreteeriti lõpuks 2006. aastal ühe Palermo farmi lähedal, pärast 43 aastat võimude eest jooksus olemist.