„Ma tahan märkida, sedalaadi hiiglaslike kujude püstitamine ei ole õigeuskliku traditsiooni osa (…). Ma arvan, et piiskopkond suhtub sellesse halvasti, kuigi kogu piiskopkonna eest ei saa ma rääkida. Ametlikku otsust meil ei ole, sest meie poole pole õnnistuse või millegi sellise saamiseks keegi pöördunud,“ ütles Pelin Lenta.ru vahendusel.

Pelini sõnul tekitab sellise monumendi paigutamine Peterburisse korvamatut kahju linna arhitektuurilisele ilmele. „Variandina võib selle muidugi püstitada Kroonlinna taha, merre, mingile saarele, kindlusse, et see tegutseks tuletornina. Aga Peterburi – mitte mingil juhul,“ lisas Pelin.

5. juulil ilmus välja mitteametlik informatsioon selle kohta, et Tsereteli tegi Peterburi võimudele ettepaneku püstitada linna Kristuse kuju. Märgiti, et 2013. aastal Peterburi tehases Monumentskulptura valmistatud kuju oli mõeldud Sotši jaoks, aga seal ei leitud sellele sobivat kohta.

Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko andis korralduse mõelda kuju võimalike asukohtade üle, mis on aga keeruline selle kõrguse tõttu. Kuju ise on Jeesuse maa peal elatud aastate järgi 33 meetrit kõrge ning selle aluse kõrgus on 47 meetrit.

Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko teatas hiljem, et kuju paigutamist arutas regionaalne töögrupp. Välja valiti kaks võimalikku asukohta: Neeva metsapark või Koltuši kõrgendikud Vsevoložski rajoonis.