Kalikova ütles Delfile, et IRLi viimase aja otsused on tema vaadetega risti vastu läinud. „Ma väga ei poolda nende perekonnaseadusevastast poliitikat,“ tõi Kalikova näiteks.

„Viimane tilk, mis mind ajendas lahkuma, oli IRLi presidendikandidaat Allar Jõks, kes võttis endale südameasjaks võidelda meiega seoses AIDSi tugikeskuse kolimisega Paldiski maanteele,“ rääkis Kalikova. „See on vastupidi igasugusele heale tavale, et kohtusse tehakse suur pöördumine, kus süüdistatakse meid asjades, mida me ei ole teinud.“

Kalikova sõnul oli erakonnal kõige parem aeg siis, kui see oli ainult Res Publica. Peale liitumist Isamaaliiduga hakkas erakond nägu kaotama ja madal reiting on Kalikova sõnul lihtsalt selle tagajärg.
Tegelikult polnud Kalikoval plaanis välja astuda. „Ma väga ei salli selliseid uppuvalt laevalt põgenevaid rotte ja ma ei tahtnud selleks rotiks olla, aga see Jõksi värk tegi mul harja nii punaseks, et ma ei tea, kust veel välja astuda,“ ütles ta.

Mõnda teise erakonda Kalikova hetkel ei kipu, sest tema sõnul pole ahvatlevat parteid ja vanus on ka juba piisav, et olla erakonnaväline. Poliitikast Kalikova aga enda sõnul ei lahku. „Nii kaua kui ma oma tööga tegelen, ei saa ma poliitikast eemal olla, sest vägisi tõmmatakse kõrvupidi sinna poliitikasse,“ ütles ta.

Nelli Kalikova astus 2002. aastal erakonda Res Publica. Ta on asutajaliige mitmetes MTÜ´des, mis võitlevad AIDSi ja narkomaania vastu. Kalikova oli Riigikogu liige aastatel 2003-2007.