Altkäemaksu võtmises määratav karistus on kaks kuni kümme aastat, samuti võidakse konfiskeerida vara ja kuni viie aasta jooksul piirata äritegevust, teatas Läti prokuratuur.

Oleg Ossinovski sai täna süüdistuse suuremahulise altkäemaksu andmises. Karistuseks võib määrata kuni kaheksa aasta pikkuse vanglakaristuse, vara konfiskeerimise või kuni viie aasta jooksul piirata äritegevust juhtival ametikohal.

Läti prokuratuuri teatel ei ole käimasoleva kriminaalmenetluse huvides võimalik rohkem täpsustavat infot jagada. Menetlust juhib Läti prokuratuur, oma abi on osutanud ka Eesti riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet.

16. detsembril kirjutas Eesti Päevaleht, et Eesti rikkaimaks inimeseks nimetatud Oleg Ossinovskit kahtlustatakse Läti Raudtee toonasele juhile Uģis Magonisele poole miljoni euro andmises tasuks selle eest, et tema ettevõte sai Läti Raudteele müüa kaheksa miljoni euro eest neli vedurit. Ossinovskit on mitu korda üle kuulatud, sealhulgas ka Tallinnas Läti saatkonnas.

Eesti Päevalehe andmeil on Läti uurijad muu hulgas tuvastanud, et Magonis küsis hea tehingu eest Ossinovskilt algul tasuks 800 000 eurot, kuid Eesti ärimees polnud sellega nõus ja alustas läbirääkimisi 400 000 eurost. Kahtlustuse järgi jõudsid nad kokkuleppele 500 000 euro juures, ent kui KNAB-i ametnikud Magonise tänavu augustis vahetult pärast raha kättesaamist kinni pidasid, oli tegelikult üle antud summa kokkulepitust napilt väiksem.