“Vedasin mitu perioodi peasekretärina erakonna tiimi, mis on minu hinnangul vaieldamatult Eesti parim - oleme parlamendivalimised võitnud viimasel kolmel korral - ning ühel hetkel tundsin, et tahaksin proovida ka mõnes teises valdkonnas end realiseerida,” ütles Kukk teisipäeval rahvusringhäälingule antud usutluses.

Kukk ütles, et jääb küll Reformierakonna liikmeks, kuid lahkub aktiivsest poliitikast ning ei osale edaspidi poliitilistes otsustusprotsessides.

Intervjuus ERR-iga ütles Kukk, et millegi lõhkumiseks tihtilugu piisab mõnest üksikust, aga poliitikas saavutavad mõju ja tulemusi need, kes suudavad ehitada liite. Näiteks tõi ta välja tänase parlamendi esimehe Eiki Nestori, kes on Kuke hinnangul üks mõjukamaid saadikuid mitte seetõttu, et ta esindab parasjagu mõnd populaarset ühiskondliku liikumist, vaid sest ta on osalenud pikaajaliselt Eesti juhtimisel sildade ehitajana, mitte nende lõhkujana.

Samuti tunnustab ta kõiki, kes on otsustanud Eesti riiki teenida. "Mugav on eemaltvaatajal kritiseerida, aga tegelikult ei ole riigiametnike töö tihtipeale lihtne ning aitäh üldiselt öeldakse harva."

Küsimusele kas riigikogust lahkumisest võib välja lugeda hinnangut Reformierakonnale või erakonna praegusele seisule, vastas Kukk üheseltmõistetavalt, et tema hinnangul on Reformierakond nagu Saksamaa jalgpallikoondis – eelmisel turniiril saavutati maksimum ning meeskond on endiselt heas hoos.

ERR uuris samuti, kas Kukk jätkab Siim Kallase kampaania juhina?

"Siim Kallase tegemistele aitan kaasa nii palju kui suudan ka tulevikus," vastas Kukk ning lisas hiljem, et Siim Kallase presidendiks saamine sõltub kõige enam sellest, kas teised erakonnad lisaks Reformierakonnale on valmis teda presidendi ametisse toetama. Taavi Rõivas on öelnud, et toetab kandidaati, kes saab vajaliku teiste erakondade toetuse parlamendis. Kuke arvates peaks erakond toetama presidendikandidaadina Kallast.

Loe täispikka lugu ERRist.