Tartu kesklinna liikluskoormuse vähendamiseks kavandatav sild ühendaks omavahel Raadi-Kruusamäe ja Tähtvere linnaosa, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Juuni lõpus andsid Tähtvere silla ehitamise vastase petitsiooni algatajad Tartu linnavalitsusele üle avalduse, mis kutsus üles võtma Tähtvere silda linna üldplaneeringust välja.

"Tähtvere silla ehitamine Supilinna niisugusesse kohta, millest on Tartu linnas saanud üks populaarsemaid vabaajakeskusi, kus on sportimisvõimalused, piknikualad, on vale väga paljudel põhjustel," rääkis Supilinna seltsi esimees Kristiina Praakli.

Tähtvere silla võimaliku ehitamise korral kulgeks see spordipargi ja suplusranna vahelt. Milline oleks silla ehitamise võimalik mõju looduslikule keskkonnale, ei ole teada, sest keskkonnamõjude analüüsi ei ole veel tehtud.

Petitsioonile allakirjutanute jaoks on arusaamatu, miks soovib linn suunata autoliikluse kohta, kus müra ja heitgaase praegu veel pole.

"Lisaks on üldplaneeringus kirjas see, et praegu juba olemasolev rohe- ja puhkealade süsteem tuleb säilitada. Selle sillakoridoriga ja magistraaltänava koridoriga me seda siis ikkagi lõhume," tõdes petitsiooni "Tähtvere silla vastu" algataja Siim Sutt.