Eesti aukonsul on John Dennehy, kelle konsulaarpiirkond on Corki, Limericki, Tipperary, Waterfordi ja Kerry maakond.

Aukonsulaadi avamisel tõi välisministeeriumi kantsler Saks esile, et Eesti ja Iirimaa erinevate regioonide vahel on oluline arendada koostööd, millesse aukonsul John Dennehyl on head eeldused oma panus anda.

Suursaadik Karelsohni sõnul on aukonsuli leidmine Corki piirkonda olnud saatkonna üks prioriteete. „Eesti on leidnud John Dennehy näol tõhusa abilise kontaktide sõlmimisel nii meie jaoks olulises IT-valdkonnas kui Eesti tutvustamisel Corki piirkonnas laiemalt,“ ütles Karelsohn ning lisas, et lisaks sellele, et Cork on Iirimaa suuruselt teine linn ning oluline ärikeskus ja ülikoolilinn, on Corkis ka aktiivne Eesti kogukond.

Aukonsul, kes on IT-valdkonnas aktiivne ettevõtja, avaldas heameelt, et ta saab esindada just Eestit, mida ta nimetas start-up riigiks. Dennehy sõnul teatakse Iirimaal ikka veel liiga vähe, milliseid võimalusi Eesti riik ettevõtjatele pakub ning tõi näiteks e-residentsuse ja võimaluse asutada ettevõte 18 minutiga.

Eesti aukonsulaat asub aadressil 78 South Mall Street, Cork. Aukonsulile saab helistada telefonil +353 (0) 21 2429 486.

John Dennehy on sündinud 1972. aastal Kaplinnas, Lõuna-Aafrika Vabariigis. Aukonsul on lõpetanud Rhodes’i ülikooli ajakirjanduse erialal. Aukonsul on värbamisteenuste ja –tarkvara ettevõtte Zartis asutaja ning tegevdirektor ja aktiivne IT-sektori edendaja Iirimaal.