Delegatsiooni juhib Pekingi linnapea I asetäitja abilinnapea Li Shixiang, delegatsiooni kuuluvad veel Pekingi välissuhete ameti peadirektor Zhao Huimin, linna finantsbüroo peadirektor Li Yingjin jt, vahendab raepress.

„Tallinnale on suur au nii suure, kiirelt areneva ja rikka kultuuripärandiga linnaga partnerlussuhetes olla ja nende kõrgetasemelist delegatsiooni võõrustada,“ ütles linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas. „See annab tunnistust linnade alates 2008. aastast tõusujoones arenenud heast koostööst.“

Aas lisas, et Pekingi delegatsiooni liikmed ilmutasid suurt huvi Tallinna ja Eesti e-lahenduste vastu ning lähiajal tullakse selle valdkonnaga lähemalt tutvuma. Ühtlasi said kauged külalised kutse järgmisel suvel koolinoorte laulu- ja tantsupeost osa saama tulla.

Delegatsioon tutvus Tallinna raekoja ja vanalinnaga, külastas Tehnopoli start-up inkubaatorit ning innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory.

Tallinnal on koostööleping Pekingiga aastast 1998 ja kultuurikoostöö kokkulepe aastast 2010. Alates 2009. aastast on Tallinnas saanud traditsiooniks tähistada Pekingi artistide osavõtul Hiina uue aasta saabumist. 2011. aastal, kui Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn, osales Peking lisaks uue aasta tähistamisele ka Tallinna rahvusvahelisel lillefestivalil, kus lisaks ekspositsioonile pakuti ka laiaulatuslikku kultuuriprogrammi. Koostöö on edukalt jätkunud ka järgnenud aastatel, mh on välja antud Tallinna tutvustavad hiinakeelsed turismitrükised.

Lisaks suurejoonelistele Hiina uusaasta tähistamistele on Peking Tallinna toonud ka kõrgetasemelisi näitusi nagu 2008. aasta Pekingi olümpiamängudeks valminud ja nii Hiinas kui mujal maailmas eksponeeritud valgusinstallatsioonide näitus „Terrakotasõdalased“ Harjumäel (2015) ning kaasaegse skulptuuri näitus „Dialoog Keiser Qin´iga“ Tallinna Kunstihoones (2013).

Linnade vastastikuste kultuurisidemete tunnistuseks oli 2014 aastal toimunud Tallinna Kammerorkestri edukas kontsertreis Hiina Rahvavabariiki koostöös Pekingi linna kultuuribürooga, mille käigus esitati Arvo Pärdi ning Pjotr Tšaikovski muusikat väärikates Wuhan Qintai ja Pekingi Keelatud Linna kontserdisaalides. Käesoleva, 2016. a novembris on Tallinna Kammerorkester Pekingi Kultuuribüroo kutsel taas oodatud kontsertturneele Hiina Rahvavabariiki, seekord koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga. Pekingi, Wuhani, Changsha, Jiadingi ja Shanghai kontsertsaalides kõlavad Arvo Pärdi tuntud teosed. Samaaegselt kontsertreisiga on plaanis ka Tallinna linna ametliku delegatsiooni vastuvisiit Pekingisse.