"Müüjatädi ütles Oleviste kassas tähtsa häälega, et Toomkirikus on tornipilet 5€, ütlesin, ega kirik ei olegi ju äriühing, müüjatädi vastas selle peale, et tema tahab ka palka saada," kirjeldab Oleviste torni külastanud Delfi lugeja.

"See Oleviste kirikutorn on nii kõrgel, et mõni laseb juba püksi enne, kui üles torni jõuab. Kas tõesti pole inimest, kes WC-sse aeg-ajalt tualettpaberit paneks või on see lihtsalt vee kokkuhoid? Balti Jaama lähedal pargis saab ju joostes mõnda põõsast otsida, kui viimane häda käes, aga vanalinnast tulles on peaaegu võimatu mingitki nurgakest leida häda tegemiseks, see on minu arust päris hoolimatu ka kristlikust seisukohast," ei mõista külastaja tekkinud olukorda.

"Seal Oleviste kirikus on tegelikkuses 3-4 WC kabiini naiste poole peal, arvatavasti ka meeste poolel sama palju, hoidku siis ainult üks kabiin lahti, kui koristajat pole, aga häda peab ju kuskile laskma. Kui see turist on vanem inimene ja välismaalane, no kuhu ta läheb? Vanemas eas inimesed käivad tihedamini hädal, osadel veel terviserike ja muud hädad, kui vetsu poleks, siis oleks teine asi, aga neil on WC-ruumid olemas, aga neid hoitakse turistidele lukus. Kultuurimälestise eeskoda on nii suur, et seal võiks kohviku uksed lahti lüüa. Grupp vanemaid turiste istus seal eeskojas kurva ja väsinud näoga," jagab Oleviste torni külastanu arvamust.

"Minu arvates igaüks kes kutsub endale külalisi, peab hoolitsema selle eest, et inimene loomulikke vajadusi rahuldada. Oleviste kiriku lähedal ma tõesti ei tea, kuhu hädale minna, kõige lähem võimalus on vist park, aga mis sellest tuleb, kui iga põõsa all mõni turist kükitab? Mu arust, kui kirik ei suuda WC-teenust pakkuda, siis peaks ka kirikutorni tasuta külastada laskma või siis üldse sellest teenusepakkumisest loobuma," sõnas Delfile kirjutanud lugeja.

Oleviste koguduse vanempastor ja juhatuse esimees Siim Teekel ütles, et Oleviste kiriku tualetid on avatud jumalateenistuste ajal. Valvur avab tualetid tavaliselt tund enne jumalateenistust ja tund hiljem sulgeb.
Suvel on meil jumalateenistused pühapäeval 10.00, 12.00 ja 17.00. Kolmapäeviti venekeelne jumalateenistus kell 18.00, neljapäeval palvekoosolek kell 18.30 ja reedel noorteõhtu kell 19.00

"Samuti on tualetid avatud kontsertide, laulatuste ja matuste ajal.
Oleviste kirik on avatud suveperioodil ka turistidele, kuid tualeti teenust me sel ajal ei osuta. Mõned aastad tagasi olid tualetid avatud kogu päeva, kuid siis hakkasid giidid tooma rühmade viisi inimesi (eelkõige) kiriku tualettidesse ja santehnika ei pidanud sellel koormusele vastu (Tualeti külastajaid oli palju rohkem kui kiriku külastajaid)," rääkis vanempastor, miks tualetid on külastajatele suletud.

Samas, valvurid on ikka avanud tualette erijuhtudel (lastega pered jne).
Teekeli sõnul ei paku ka teised Tallinna kirikud, mis on avatud turistidele, sedalaadi teenust.