Sümpoosioni esimeses osas esinesid Maailmapanga aastaraporti „Digitaalsed dividendid“ üks kaasjuht, president Toomas Hendrik Ilves ja idufirma Teleport asutaja Sten Tamkivi. Teises pooles arutlesid president Ilves ja POLITICO Euroopa väljaande tegevtoimetaja Matthew Kaminski Brexiti tähenduse üle Euroopa ja maailma kontekstis. Sümpoosioni modereeris Linnar Viik.

Matthew Kaminski töötas enne POLITICOsse asumist Wall Street Journal juures ning on enam kui 15 aastat kirjutanud rahvusvahelise suhtluse alaseid artikleid, intervjuusid ja arvamusartikleid Eelkõige on Kaminski kirjutanud Euroopast. Ta on võitnud mitmeid ajakirjanduslikke auhindu, sealjuures 2015 auhinna Ukraina kriisi katvate artiklite eest. Samuti oli ta 2015. aastal üks Pulitzeri preemia finaliste.

Sten Tamkivi on IT-ettevõtja, idufirma Teleport kaasasutaja ja tegevjuht. Varasemalt on töötanud Andreessen Horowitzis ning Skype´is, kus tal oli seitse aastat kandev roll tootearenduses ning juhtimises. Tal on magistrikraad Stanfordi ülikoolist.

Eesti sõprade rahvusvaheline kokkutulek, mille raames sümpoosion toimus, oli juba seitsmes ja koondas üle 100 ettevõtja, poliitiku, teadlase, ajakirjaniku ja arvamusliidri kokku 24-st riigist. Neid võõrustasid selle kokkutuleku algatajad president Toomas Hendrik Ilves, ettevõtja Margus Reinsalu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ning peaminister Taavi Rõivas.

Kokkutuleku raames kohtusid Eesti sõbrad veel peaminister Taavi Rõivasega, osalesid kontsert-vastuvõtul ettevõtja Margus Reinsalu maakodus Oandu vesiveskis Lahemaal ning vastuvõtul presidendi roosiaias.
Kokkutuleku avas eile EASi seminar „Eesti ja tulevik — te ei usu, mis järgmiseks juhtub.“

Sel aastal osalesid üritusel külalised USA-st, Indiast, Hiinast, Austraaliast, Venemaalt, Kanadast ning paljudest Euroopa riikidest. Sealhulgas näiteks endine Kanada parlamendi liige Robert Keith Rae, kes saab Vabariigi Presidendilt talle 2011. aastal annetatud Maarjamaa Risti teenetemärgi Euroopa kommunismi- ja natsismiohvrite mälestuspäeva algatamise eest; USA riigidepartemangu küberteemade koordinaator Christopher M. Painter; Hollandi valitsuse E-teemade nõunik Roy Tomeij; ning Eindhoveni linna turundusjuht Peter Kentie, kes pakkus Eestile välja uue kuvandi idee.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku idee sündis 2010. aastal. Kokkutulekuga tänatakse ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ning ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks, ning kellel võib olla võtmeroll välisinvesteeringute Eestisse toomisel.