Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse sõnul on riigikogulastest saatejuhid valitud teadmiste alusel. "Saatejuhtideks kutsusime neid, kelle puhul on teada, et nad armastavad muusikat, neil on oma kindel maitse, neile meeldib muusikat kuulata ja selle üle arutleda," sõnas Rõõmus. Näiteks, esimene saatejuht, vabaerakondlane Andres Ammas on õppinud muusikapedagoogikat ja koorjuhtimist. Ning täna tutvustas oma muusikamaitset EKRE esimees Mart Helme, kes oli ansambli Fix üks asutajaid.

Riigikogulased riigikogus
Kuigi Maire Aunaste jutustas oma juhitud saates sellest, kuidas riigikogulased on tavalised inimesed, keda saab usaldada ning tutvustas Allar Jõksi kui "võib-olla tulevast presidenti," kinnitas Riina Rõõmus, et poliitiline reklaam pole saate eesmärk. "Väheusutav, et näiteks Maire Aunaste usub, et tema suurepärane ameerika muusika kogu toob talle valimistel hääli juurde või et Eiki Nestor saab presidendiks tänu sellele, et armastab Zappat," ütles Rõõmus.

Saate eesmärk on riigikogulaste tutvustamine ning esindatud on kõik kuus erakonda. "Nagu teisi avaliku elu tegelasi, nii ka riigikogu liikmeid tutvustatakse paljude väljaannete persoonilugudes ja portreesaadetes. Seekord aga pakkusime võimaluse tutvuda inimesega lähemalt tema lemmikmuusika kaudu," ütles Rõõmus. Kuid keskmise riigikogulase muusikamaitset saade siiski ei kajasta, sest valikus on kuus eksperti. Huvitav oleks uurida ka nende riigikogulaste maitset, kes pole musitseerimisega kunagi raha teeninud ega oma sellealast kõrgharidust.