Laupäeval, 25. juuni õhtul kella 19 paiku märkasid Jõhvi politseijaoskonna politseinikud Jõhvi-Tartu-Valga maantee 21. kilomeetril Jõhvi suunas suurel kiirusel liikunud sõidukit BMW. Hetkel, mil autot märgati, näitas kiirusemõõtja kiiruseks 155 km/h. Sõidukijuhile anti koheselt peatumismärguanne, mida juht eiras ja jätkas sõitmist. Politseinikud asusid sõidukit jälitama ja pärast pooletunnist tagaajamist õnnestus sõiduk tänu teesulgudele peatada, teatas Ida prefektuur.

BMW roolis oli 44-aastane kaine ja juhtimisõigusega mees. Kaasreisijatena olid autos mehe abikaasa, 30-aastane naine ja sõidukijuhi ja naise nelja-aastane laps. Sõidukijuht ja autos viibinud reisijad toimetati politseijaoskonda. Kaasreisijad lahkusid pärast menetlustoiminguid, BMW juht paigutati arestimajja.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Kalle Kuusiku sõnul on hämmastav kui ükskõikselt käitus roolis olnud mees oma perekonna, eelkõige nelja-aastase lapse suhtes.

"Oma lähedaste turvalisus ei mõjutanud mingil määral meest käituma õiguskuulekalt. Kartuses saada rahatrahv lisas ta kiirust, mõtlemata selle peale, mis oleks võinud juhtuda, kui sõiduteel oleks olnud mingi takistus, või kui kurv poleks olnud piisavalt lauge," sõnas Kuusik.

Juht kihutas nii asulasisestel kui ka asulavälistel teedel ning sõiduki kiirus küündis kohati 190 kilomeetrini tunnis. "Piirkiirused ei ole mõeldud kellegi kiusamiseks, vaid need on reaalselt selleks, et turvaliselt kohale jõuda. See on vaid õnnelik juhus, et kurba õnnetust ei juhtunud," lisas ta.

Eile määrati mehele karistuseks 25 päeva aresti, lisaks võeti mehelt juhtimisõigus kaheksaks kuuks. Mehel on võimalik kohtuotsus edasi kaevata seitsme päeva jooksul.