Lōuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik edastab tänusōnad kōigile OPEROG vabatahtlikele, kaitseliitlastele ja mehe sugulastele-tuttavatele, kes eilsest saati mehe leidmise nimel pingutasid.

"Vabatahtlikud leidsid täna jalatsid, mida uskusime kuuluvat Taivole. Tänu sellele leiule kitsenes oluliselt otsiala ning koerajuht Viljo Järvis lasi teenistuskoer Poisul jalatsite juurest lōhna üles vōtta. Kuna piirkonnas oli hulga erinevate inimeste lōhnu juba ees, kammis Poisu maastikku umbes 1,5 tunni jagu, et Taivoni jōuda. Poisu leidis mehe jalatsitest umbes 150 meetri kauguselt," kirjeldas Hallik teenistuskoera tulemuslikku tööd.

Otsingutel osales politseinike kōrval hulk OPEROG vabatahtlikke, lisaks päästeametnikud, kes traalisid üht piirkonda jäänud metsajärve ning kaitseliitlased, kes olid abiks nii maastikul kui otsisid meest droonilennul.

"Uhke on töötada sellise pühendunud ja asjaliku meeskonnaga ning südantsoojendav on teada, et meie ühised jōupingutused päästsid Taivo elu," sōnas Helmer Hallik.