Tolpegin ütles ERR-i Moskva korrespondendile Anton Aleksejevile, et jättes kõrvale Venemaa üldise praktika spionaaži puudutavates kriminaalasjades, siis arvestab ta siiski õigeksmõistva kohtuotsusega.

Tolpegin avaldas lootust, et kõik menetlustoimingud kriminaalasjas lõpetatakse augusti lõpuks või septembri alguseks ning sügisel läheb kriminaalasi kohtusse.

"Me arvestame õigeksmõistva kohtuotsusega," kinnitas advokaat.

Tolpegin tõdes, et Vene ametivõimud inkrimineerivad Susile tegusid, mis ta on väidetavalt toime pannud aastatel 2006 ja 2007, kuid antud juhul tema kinnipidamine ligi 10 aastat hiljem mingit tähtsust ei oma, sest spionaažikuriteo puhul on aegumistähtaeg 15 aastat.

"Küsimus on selles, et ilmselt said uurimisorganid infot väidetava kuriteo kohta vahetult enne tema kinnipidamist. Tema enda (Susi-toim.) arvates on kriminaaluurimine seotud just tema äritegevusega, mis hõlmas mitmeotstarbelise strateegilise kauba ostu-müüki ning ilmselt seetõttu tekkisidki FSB-l (Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus) talle küsimused," nentis advokaat.

Tolpegini sõnul kvalifitseerub kriminaalkoodeksi järgi juba katse koguda sellise kauba kohta infot spionaažiks, kuid mingit seost ükskõik millise eriteenistusega Susil pole olnud.

Advokaadi kinnitusel kohtus ta Susiga viimati eelmisel nädalal. "Ta peab vahi all hästi vastu, on vapper ja aktiivne. Kohtun temaga nädalas kaks kuni kolm korda ning seda just seoses menetlustoimingutega," märkis Tolpegin.