Loomulikult on igaühel ja nii ka meie presidendil täielik õigus blokeerida sotsiaalmeedias endale ebamugavust tekitavaid inimesi või jätta tähelepanuta nende sõnavõtud. Mis ühe jaoks sobimatu, on teise jaoks ainuõige.

Kui aga visata presidendi kommnuikatsioonistrateegiale kiire professionaalne pilk, siis tundub presidendi otsus suurima vene valijaskonnaga erakonna opositsioonipoliitikut, kaht inimõiguslast, ja ühe Eesti kõige - kuidas nüüd öelda - rokkivama alternatiivse meediakanali nihilst.fm-i peatoimetajat avalikult blokeerida, siis kerkib kulm kõrgemale küll.

Twitteris ju salaja blokeerida ei saa - säutsla teatab igale blokeeritule selge sõnaga, et blokeerija on ta parketikõlbulike inimeste nimekirjast maha kandnud. Mis blokeeritu selle infoga edasi teeb, on juba tema otsustada. Teame, et isegi lepitusmenetlus ei suuda tänapäeval enam infot purgis hoida ja on ainult aja küsimus, kuni mõni agar sputnik välja joonistuvale mustrile otsa komistab.

Inimõiguslane Lisette Kampus võttis igatahes teate enda blokeerimisest vastu naeruemotikoniga ja pannes sellega käima paljuharulise arutelu.

Euroopa liidu õiguse ja inimõiguste jurist Kari Käsper vastas Kampuse teatele, et sai Ilveselt bloki kolm aastat tagasi. "Alguses mõtlesin, et Twitter katki," naeris ta. Hiljem lisas Käsper, et vahetult enne blokeerimist oli tal Ilvesega tekkinud absoluutse sõnavabaduse teemaline vaidlus, milles Ilves oli nähtusele poolehoidu avaldanud. "Oleks tore küll teada, mille eest bloki saab. mul pole temaga mingit tüli, afaik, (nii palju, kui ma tean - toim.)" tundis Käsper huvi.

Värske Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone sõnas, et temale tuli blokk pärast kasinuspoliitika vastast sõnavõttu ja nentis, et mõtles isegi Ilveselt bloki põhjuste kohta uurida. "Ma pidin talt vabariigi aastapäeval küsima, aga ei saanud hetke." Seni arvas Loone, et asi on ehk selles, et e-president ei salli lihtsalt keskerakondlasi, kes ju e-valimis ei fänna.

Miks sai inimõiguslasena tuntud Kampus bloki? Säutsujatel on teooria olemas küll.

Nimelt on Kampus mässanud NATO vastu nii eesti kui ka inglise keeles.

Puutumata ei ole Kampusest jäänud ka Ilvese isik ja kohvritäis sularaha.

Kaur Kender aga võttis juhtunu kokku talle omasel moel.

@IlvesToomas, mis vastate?