"See, et Reformierakonnal on kolm head kandidaati, näitab Reformierakonna tugevust," ütles Kukk. Mitu küsitlust nii rahva kui valijameeste seas näitab Kuke sõnul, et kõigil kolmel on presidendivalimiste kontekstis tugev toetus. Reformierakonna kandidaatideks on Siim Kallas, Marina Kaljurand ja Urmas Paet.

Tema sõnul häirib Reformierakonna konkurente, et neil on valimisvõistluses rohkem kui üks tugev kandidaat. "Võib-olla tahaks nad näha, et meil poleks ühtegi head kandidaati," ütles Kukk.

Teised erakonnad teatasid hiljuti peale presidendivalimiste teemalist kohtumist, et riigikogus valimiseks sobiva presidendikandidaadi leidmiseks kogunetakse uuesti siis, kui Reformierakond on välja valinud selle ühe kandidaadi, keda nemad pakuvad. Sellega teised erakonnad justkui põrmustasid Reformierakonna loogika, et mitme kandidaadiga jätkamine on kasulik.

Kukk ei uskunud siiski, et ühise presidendikandidaadi otsimise protsess seetõttu pooleli jäi. Ta tuletas meelde, et nii riigikogus kui valimiskogus presidendi valimine eeldab võitjale rohkem kui ühe erakonna toetuse saamist.

Ta arvas, et läbirääkimised presidendikandidaadi leidmiseks jätkuvad nii või naa sõltumata sellest, kas need toimuvad riigikogus või mõne mujal asuva laua taga. Presidendivalimisteni jäänud rohkem kui kaks kuud annab piisavalt palju aega, et pidada teiste erakondadega läbirääkimisi ja vajadusel Reformierakonna üks kandidaat välja valida.

Seda, et läbirääkimised võiksid muutuda ka koalitsiooni muutmise läbirääkimisteks, Kukk ei uskunud. "Seni, kuni Edgar Savisaar on Keskerakonna esimees, on koostöö välistatud," ütles Kukk.

Viimasel ajal on ilmunud artikleid sellest, et Savisaar on Keskerakonnas võimust ilma jäämas. Kuke sõnul on tähtsaim siiski see, kes on Keskerakonnas esimehe ametis. Kui Kadri Simsoni meeskond arvab, et erakond on sisuliselt nende kontrolli all, siis saavad nad seda tõestada, korraldades uue kongressi ja võttes Savisaare maha.