Delfiga rääkinud perekonnatuttava sõnul on Daniil matemaatikageenius, kes lahendab muretult keerukaid matemaatika ülesandeid. Ta on vaikne ja tagasihoidlik noormees, kes võib samas ka kergesti ärrituda, kirjeldas perekonnatuttav.

Ajaleht Viru Prospekt kirjutas seitsme aasta eest, kuidas toona viiendas klassis õppinud Daniil oli Saksamaal klaverivirtuoos Franz Liszti nimelise pianistide konkursi laureaat.

Ajakirjanik Olga Smirnova kirjeldas 13-aastast Daniili kui tagasihoidlikku ja napisõnalist, keda oli raske rääkima saada. „[Ta] ise täheldas, et tema elus ei toimu midagi iseäralikku,“ märkis Smirnova.

Kuid Daniil ei kartnud esineda, öeldes, et kui ta laval klaveri taha istub, unustab ta ümbritseva.

2009. aastal sai Daniil kõrge koha konkursil „Parim noor instrumentalist 2009“. 2010. aastal võitis ta Eesti noorte pianistide konkursil „Robert Schumann – 200“ kolmanda klassi vanuserühmas esimese koha.

Smirnova sõnul oli tegemist sõbraliku perekonnaga, kelle omavahelised suhted olid kohe näha. „Nende üle võis otsustada kasvõi selle järgi, et isa käis pojaga alati kaasas, osales sageli isegi muusikatundides“ kirjeldas ta.

Daniil õppis Narva Kreenholmi gümnaasiumis. Aastate jooksul esindas ta oma kooli mitmetel matemaatika ja füüsika olümpiaadidel.

2012. aastal jõudis Daniil leheveergudele, kui ta osales Tartu Ülikooli Narva Kolledži korraldatud eksperimentaalfüüsika õpikojas. Toona üheksandas klassis õppinud Daniil ütles venekeelsele Postimehele, et ta armastab teadust ja on õnnelik, et saab füüsikat õppida.

„Seda, mida professor räägib, ja need katsed, mida korraldame siin, annab juurde sellele, mida õpime koolis. Professor selgitab hästi. Ühest järeldub teine. Seepärast on see väga huvitav,“ lausus Daniil.

Ajakirjanik kirjeldas noore Daniili õhinat, kui ta professorile füüsikakatsetel lahkesti oma abi pakkus.

Daniil lõi kahtluse kohaselt täna öösel Narvas asuvas kodus oma 49-aastast isa korduvalt terariistaga ja lahkus seejärel korterist. Kannatanu toimetati haiglasse, kuid tema elu ei suudetud päästa, teatas täna politsei.

Süüdimõistmisel tapmises näeb karistusseadustik ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse.