Teater NO99 loomingulise juhina jätkab Ene-Liis Semper, teatas teater NO99.

Ene-Liis Semper ja Eero Epner on Teater NO99 asutajad. Ene-Liis Semper on olnud sellest alates teatri kunstnik-loominguline juht ja lavastaja, Eero Epner on töötanud NO99 dramaturgina. Juhatuse liikme kohalt taandunud Tiit Ojasoo jätkab teatris tööd lavastajana.

"Nõukogu otsused lähtuvad vajadusest tagada Teater NO99 kunstiline järjepidevus ning Eesti kultuuri rahvusvaheliselt ühe olulisema teatri jätkumine," sõnas NO99 nõukogu esimees Tõnis Arro. "Nõukogu jaoks oli oluline teatri trupi avalik ja kindel soov jätkata seniste kunstiliste suundadega. Nõukogu palub avalikkuselt teatri jaoks töörahu oma loomingulise tegevuse jätkamiseks."

Vahetult enne Tiit Ojasoo vägivallatsemise ilmsikstulekut kirjutas Eesti Päevaleht sellest, et Ojasoo ja Semper on juuni teisest nädalast koduteatrist eemal. Nende endi sõnul tahtsid nad võtta aega, et valmistada ette ülejärgmise hooaja projekte, anonüümsete allikate sõnul oli aga plaanis hädavajalik jahtumisaeg teatris pikalt kestnud sisepingete leevendamiseks. Juhatuse liikme kohused pidi juba siis, kuigi lühiajaliselt, üle võtma Eero Epner.