Täna Luksemburgis, euroliidu välisministrite kohtumisel tuli Steinmeier Kaljurannaga ise rääkima, vahendas raadiouudiseid ERR-i uudisteportaal.

"Ilmselt on ta tagasisidet kuulnud, et tema väljaütlemised on tekitanud küsimusi paljude liitlaste seas, mitte ainult Eestis," kommenteeris Kaljurand kohtumist.

"Kõige olulisem meie jutuajamisest on see, et Saksamaa välisminister kordas mitu korda üle, et ei Saksamaa ega tema ei tagane mitte mingisugustest kohustustest ega otsustest ega sea kahtluse alla neid otsuseid, mis on NATO-s kõigi liitlaste poolt tehtud," rääkis välisminister Kaljurand.

Dialoogi vajalikkuse kohta Venemaaga, mida Steinmeier samuti rõhutas, märkis Kaljurand, et sel teemal ei vaidle keegi vastu. "Oleme me ju seda arutanud Euroopa Liidus ja kokku leppinud, et dialoog Venemaaga neil teemadel, mis on vastastikku vajalikud-huvitavad, peab toimuma."

Küsimusele, mis Steinmeier ikkagi seadis kahtluse alla NATO õppuste vajalikkuse, vastas Kaljurand, et tuleb arvestada ka sellega, kellele ja miks ta seda ütles.

"Kindlasti oli see rohkem mõeldud Saksamaa sisepublikule. Ma ei taha sellega õigustada, sest mida iganes välisminister ütleb, omab tema väljaütlemine kaalu nii siseriiklikult kui välismaal," ütles Kaljurand.