Ma kohe räägin, mis oleks tulemus. Rullnokkadel tekiks karistamatuse tunne, kuna nad teaks, et politsei taga ajada ei tohi ja sõidaks alati eest ära. See omakorda põhjustaks selle, et rullnokad hakkakski ringi kihutama igal pool, kuna neile ei saaks enam midagi teha. Nad võtavad numbrimärgid küljest ära, panevad kiivri pähe ja lähevad linna vahele paarutama. Mõtle nüüd kulla loo autor, kui palju inimesi siis surma saaks?

Mismoodi võtab politsei vastutusele ilma numbrimärkideta auto juhi, kui ta ei tea, kes ta on ja kellele auto kuulub, kui numbrimärke ei ole? Ma olen nõus, et politsei tagaajamine on ohtlik, aga teist varianti lihtsalt ei ole, sest politsei peab hoidma oma nime ja võimu ning tõsiseltvõetavust.

Kui politsei ei tohiks taga ajada, siis ei võtaks teda enam keegi tõsiselt ja liikluskultuur läheks ikka väga käest ära. Siis kihutaksid väga paljud ringi ja väga palju jalakäijaid aetaks alla, jalgrattureid ja muidu avariisid hakkaks olema palju. Hetkel hoiab politseivõim ikkagi rullnokad tagasi ja ei ole linna peal ja maanteel paarutamist niipalju, aga ilma oleks seda veel rohkem.

Nüüd veel küsimus loo autorole, kui mõrvar tapab ära sinu lähedase ja kihutab minema, politsei aga ütleb, me ei tohi teda taga ajada, see on ohtlik, las mõrvar pääseb. Mis sa loo autor, siis ütled? Või kui kurjategijad röövivad inimese ja politsei ütleb, me ei tohi taga ajada, see on ohtlik, kas siis jääbki see inimene kurjategijate kätte? Paistab, et loo autor tahab politsei kohitseda selliseks, et ta ei tohiks enam mitte midagi teha, et pätid ja muidu rullnokad saaksid vabalt tegutseda ja ühiskonda piinata, tappa ning muidu röövida ja varastada.

Praegu jäävad paljud tagaajamised olemata, kuna teatakse, et politsei hakkab taga ajama ja saab käte. Kuid, kui politsei taga ei ajaks, vajutaks iga rullnokk eest ära. Samamoodi ületatakse praegu vähem kiirust ja tehakse muidu vähem rikkumisi, kuna on vahelejäämise hirm ja teatakse, et ei pääse nii kergelt.

Mina sellist liiklust meile küll ei taha, pigem kannatame ära need mõned korrad aastas politsei tagaajamised, kui iga päev ringi kihutavad tuhanded rullnokad, kes iga päev inimesi surnuks hakkavad sõitma, kaasaarvatud neid endid.