"Saksamaa välisminister Steinmeier on ennegi sotside ühe liidrina võtnud kantsler Merkelist välispoliitilistes küsimustes erineva joone, eriti siseriiklikule auditooriumile suunatud väljaütlemistes. Ei maksa unustada, et Saksamaal seisavad järgmisel aastal ees üldvalimised, kus sotsid püüavad kindlasti senist kesisevõitu positsiooni parandada," aitas Mihkelson tõlgendada mai lõpus sõbralikult Eestit väisanud Steinmeieri väljaütlemist.

Mihkelson rõhutas, et olulisim on siiski see, et Saksamaa on kinnitanud oma osalemist NATO kavandatavates ühisjõududes Balti riikides. "Kantsler Merkeli kinnitusel hakkab Saksamaa Leetu saadetava NATO pataljoni juhtriigiks. Samuti on Saksamaa õhujõud olnud läbi aegade ühed aktiivsemad Balti õhuturbes osalejad."

"Aga mis puudutab Steinmeieri väljaütlemisi, siis kahetsusväärselt on selles suur annus petlikku soovmõtlemist ja sõna otseses mõttes Venemaa retoorika dubleerimist. NATO on Venemaa agressioonile Ukrainas reageerinud mõõdukalt oma peaülesande - kollektiivkaitse tagamiseks. Steinmeieril on suurepäraselt teada, kui röögatu vahe on Venemaa sõjaväeõppuste arvukusel ja mahul ning sellel, mida teevad NATO liitlased."