Kohus otsustas kõik neli üheaegselt vabastada. Kohus leidis, et süüdistatud andsid usutavaid ütlusi selle kohta, et neil oli ohvriga seksuaalvahekord vastastikusel nõusolekul, vahendab SVT Nyheter.

Naine väitis, et oli väga purjus, tal on sellest õhtust mäluaugud ning ta oli seetõttu eriti haavatavas olukorras.

Kohus leidis, et uurimine näitas, et ohver ei olnud nii purjus, et teda saaks pidada seaduse silmis eriti haavatavas olukorras olnuks. Leiti, et miski ei viita sellele, et ta poleks olnud võimeline kajutist lahkuma, kui ta oleks tahtnud.

Kõik süüdistatud tunnistasid üles vahekorra või seksuaalse tegevuse ohvriga, kuid eitasid kuritegu ja väidavad, et oli kokkulepe.

Neli süüdistatut esinesid kohtu hinnangul „spontaanselt, üksikasjalikult ja pealtnäha siiralt“ ning kohus usub, et seda seetõttu, et meestele jäi mulje, et hageja tahtis nendega seksuaalvahekorras olla.

Kohus otsustas, et miski meeste ütlustes ei olnud ebaloogiline ega raskesti seletatav.

Ohver, 19-aastane naine, on rääkinud, et oli koos sõbraga kajutis ning seal oli veel neli meest samas vanuses. Kui üks mees näitas oma suguelundit, sõber lahkus ning seejärel oli meestel naisega vahekord või muu seksuaalne tegevus. Ülekuulamisel ütles naine, et oli tugevalt purjus ja tegi, mida mehed käskisid. Tal on ka mälupilt selle kohta, et üks mees valvas kajuti ust ja lasi sisse ainult valitud isikuid.

Juhtum on Rootsi meedias palju tähelepanu äratanud. Paljud noored on kirjeldanud laevapidude kultuuri, tantsupõrandal käperdavaid noori mehi ja räigeid seksuaalseid kommentaare.