„EL on meid kõiki alt vedanud,“ lisatakse plakatil. Neljapäeva õhtul teatas riigi ühe suurima ametiühingu liider Dave Prentis, et esitas politseile plakati kohta avalduse. Ametiühinguliidri sõnul tegeleb reklaam otseselt rassivaenu õhutamisega.

Mõned tunnid varem teatas euroskeptikute liider konservatiiv Boris Johnson, et ametlik lahkumiskampaania Vote Leave ei kiida reklaami heaks.

„Kui me kontrolli enda kätte tagasi võtame, siis aitab see ka oluliselt vähendada sisserändajate-vastaseid meeleolusid,“ ütles Johnson. „Ma olen kirglik immigratsiooni ja sisserändajate toetaja.“

Twitteris läks neljapäeval liikvele meem, kus võrreldi Iseseisvuspartei reklaami Natsi-Saksamaa propagandavideoga.

Farage kaitses reklaami. "See on täpne ja töötlemata foto, mis tehti eelmise aasta 15. oktoobril pärast Angela Merkeli suvist üleskutset," seletas Farage. "Kui te usute - nagu mina olen alati uskunud -, et me peaksime oma südamed tõelistele pagulastele avama, siis see on üks asi. Aga nagu te pildilt näha võite, on enamik tulijaid noored mehed. Nad võivad tulla riikidest, mis pole väga heas seisus ja on meist vaesemad, aga EL on teinud fundamentaalse vea, mis ohustab kõigi turvalisust."