"Meil oli selge nõue, et teeme koosoleku, kus haridusameti esindaja oleks kohal," rõhutas Delfile üks lapsevanem. Koosoleku alguses selgus aga, et ühtegi haridusameti ega ka linnavalitsuse esindajat kohal polnud ja vastuseid olid andmas vaid direktori asetäitja Raino Liblik, kes on ühtlasi Kuristiku gümnaasiumi direktor, ja hoolekogu esimees Mati Talvik. "Sõnumitoojaks oli koolidirektor, kellel kahjuks ei olnud mõistlikke vastuseid tekkinud olukorrale," lausus teine koosolekust osa võtnud lapsevanem. "Üritus kujunes paljude Eesti perede mõnitamiseks."

Direktor püüdis küsimustele vastata, kuigi alustas ühe lapsevanema kinnitusel igale kriitilisemale küsimusele vastamist postulaadiga, et tema on koosolekul üksnes kui sõnumitooja ja oma tööandja käsul. Lapsevanemate jaoks oli selge, et sellelt koosolekult selgeid vastuseid ei tule ja nii nõuti korduvalt, et koosolek lõpetataks. Direktori asetäitja eiras neid sooviavaldusi ja jätkas koosolekuga, vastuseid samas andmata, nii et osa lapsevanemaid kõndis koosolekult lihtsalt minema.

"Minu üks laps lõpetab homme Tallinna Merekalda kooli 9. klassi, kurb tunne on. Teine laps ei tea oma tulevikust midagi. Kas selline direktor üldse peaks andma lõputunnistused üle, kes on sadadele lastele, lapsevanematele ja õpetajatele valetanud?" küsis lapsevanem. "See kõik on nii masendav, sõnuseletamatu kurbus," lisas ta.

Üks lapsevanem saatis Delfile ka küsimused, mis tema jaoks vastuseta jäid. Nukker on see, et samad küsimused olid ülal ka eile, nii et koosolek küsimusi ei vähendanud, pigem on neid isegi juurde tulnud:

  • miks tuli selline otsus koolivaheajal?
  • miks ei lastud lastel veel üks õppeaasta kodukoolis käia ning mõistlikult tulevikuplaane teha; teistesse koolidesse kandideerida, katseid teha, kui oli katsete aeg?
  • kas inimlikust seisukohast on normaalne, et lapsed, kes käivad eeloleval sügisel I veerandi Merekalda koolis hommikuses vahetuses, jätkavad alates II veerandist Kuristiku kooli õhtuses vahetuses? See tähendab, et koolivälised huvialaringid ja muu kooliväline tegevus on järgmisel õppeaastal välistatud?
  • kas Pirita-Kose ja Pirita lapsed, kelle jaoks Kuristiku gümnaasiumi kolimine tähendab kolme transpordivahendga sõitmist, on "kodulähedase" koolikontseptsiooniga kooskõlas, mida Tallinn promob? Täna ei ole kahjuks kindlat vastust, et Pirita kool meid ära mahutaks.
  • kuidas ei leitud aastaid raha eesti laste kooli remondiks, aga ühe hetkega leitakse see vene täiskasvanute kooli jaoks?
  • põhimure on ikkagi see, et antud hetkel on kõik koolid juba "kinni" ja me peame mööda erinevate koolide uksi "kraapima", et saada oma lastele koht. Koht, mis peaks olema elementaarne, algklassides eelistatult kodu lähedal.
  • kuidas saab selline olukord Tallinna linnas tekkida? Miks selline kiirustamine?

Haridusamet on öelnud, et lapsevanemad võivad ameti poole pöörduda, kui neil on vaja koolikohtade leidmisel abi ehk kui nad ei soovi last panna Kuristiku gümnaasiumi. Haridusameti kommunikatsiooni peaspetsialisti Leini Jürisaare sõnul on vanemaid vajadusel valmis vastu võtma ka haridusameti juhataja Andres Pajula.

Merekalda kooli õppetöö toimub 2016/2017. õppeaastal praeguses hoones ainult esimesel veerandil, alates teisest veerandist jätkavad lapsed õppimist juba Kuristiku gümnaasiumi majas. Juriidiliselt liidetakse kool Kuristiku gümnaasiumiga alates 2017. aasta sügisest.